Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
rabie:
,,Gord sam 4e sam pomak" Obosnovete se za6to ste gordi 4e ste pomaki kakvi veliki dela sa storili dedi te vi momi4eto mi e na 10 god i me pita za istoriqta ni za obi4aite za kyltyrata i traditsiite a az ne znaq kakvo da i kaja 6te se radvam da nay4a ne6to pove4e tyk za minaloto ni i vsi4ko ostanalo kakvi sme otkade idvame az nqmam roditeli maja mi sa6to i ni6to ne znaem za proizxoda si osven 4e sme pomatsi i izpovqdvame islqm blagodarq predvaritelno
Kaplan:
--- Quote from: rabie on February 28, 2011, 09:12 ---,,Gord sam 4e sam pomak" Obosnovete se za6to ste gordi 4e ste pomaki kakvi veliki dela sa storili dedi te vi momi4eto mi e na 10 god i me pita za istoriqta ni za obi4aite za kyltyrata i traditsiite a az ne znaq kakvo da i kaja 6te se radvam da nay4a ne6to pove4e tyk za minaloto ni i vsi4ko ostanalo kakvi sme otkade idvame az nqmam roditeli maja mi sa6to i ni6to ne znaem za proizxoda si osven 4e sme pomatsi i izpovqdvame islqm blagodarq predvaritelno
--- End quote ---
Ами най-великото според мен, е че въпреки кръстилки и възродителни процеси сме си запазили религията и в до-голмяма степен имената си :)
Ние сме един мирен народ, работлив, на никой зло не сме направили, в която държава ни откарат спазваме законите и правилата им... когато ни тъпчат си трайкаме с мисълта че нещата ще се оправят... живеем си мирно в планината, не сме тръгнали да вдигаме революции и да всяваме разединение в народа...
В миналото сме си били така, както сме и сега. Не сме били завоеватели, никого не сме клали, не сме палили чужди села :). Все неща с които можеме да се гордеем и да се отличим от останалите ''балканоиди'' ;)
Защото според мен, това че си заклал 5-10 хил. войници, или да изгориш няколко села, или да тръгнеш на някого насила да сменяш религията... не е нещо с което можеш да се похвалиш или гордееш!
Единственият ни проблем е, че сме много доверчиви и сме склонни да вярваме на всичко, а тази наша наивност винаги ни изиграва лоша игра.
Hashashin:
--- Quote from: Smn on February 28, 2011, 14:02 ---Ами най-великото според мен, е че въпреки кръстилки и възродителни процеси сме си запазили религията и в до-голмяма степен имената си :)
Ние сме един мирен народ, работлив, на никой зло не сме направили, в която държава ни откарат спазваме законите и правилата им... когато ни тъпчат си трайкаме с мисълта че нещата ще се оправят... живеем си мирно в планината, не сме тръгнали да вдигаме революции и да всяваме разединение в народа...
В миналото сме си били така, както сме и сега. Не сме били завоеватели, никого не сме клали, не сме палили чужди села :). Все неща с които можеме да се гордеем и да се отличим от останалите ''балканоиди'' ;)
Защото според мен, това че си заклал 5-10 хил. войници, или да изгориш няколко села, или да тръгнеш на някого насила да сменяш религията... не е нещо с което можеш да се похвалиш или гордееш!
Единственият ни проблем е, че сме много доверчиви и сме склонни да вярваме на всичко, а тази наша наивност винаги ни изиграва лоша игра.
--- End quote ---
За паленето на села, можем да поспорим, но както и да е.
KaraIbrahim:
--- Quote from: rabie on February 28, 2011, 09:12 ---,,Gord sam 4e sam pomak" Obosnovete se za6to ste gordi 4e ste pomaki kakvi veliki dela sa storili dedi te vi momi4eto mi e na 10 god i me pita za istoriqta ni za obi4aite za kyltyrata i traditsiite a az ne znaq kakvo da i kaja 6te se radvam da nay4a ne6to pove4e tyk za minaloto ni i vsi4ko ostanalo kakvi sme otkade idvame az nqmam roditeli maja mi sa6to i ni6to ne znaem za proizxoda si osven 4e sme pomatsi i izpovqdvame islqm blagodarq predvaritelno
--- End quote ---
Здравей,Рабие,и добре дошла във форума!
Тук можеш да откриеш много неща за нас,помаците.Ще ти е нужно време да прочетеш всичко и някои писания може и да не са верни.Но труда си струва.Ще има какво да разказваш на детето си.
farad:
razbira se 4e nasilieto za nikogo ne e gordost a proqva na slabost no spored men ,,pomak'' e izmislen epitet kakto i bulgaromoxamedanin mislq 4e 6tom sme otdelen etnos ne e nyjno da ni ki4at s podobni prozvi6ta nito sme bulgari nito sme poma4eni ili pomaga4i edinstvenite koito ni pravixa na maimyni ini smenqxa imenata 50 pati tova sa bulgarite
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version