Български > Дискусии
Помаци от Смолянско и Девинско !
Петя:
--- Quote from: hat on March 05, 2010, 21:39 ---Балканджия искам на пьрво място да помогна на колебаещите се на сьбуждащите се искам да дам надежда на тези,които имат нужда от нея за да открият истинските си корени, тези които искат да открият сьщноста си и да откьршат всички присадки кьм себе си.Искам свободно да изразявам мнението си и ако поста ми на модератор би ми попречил то аз бих се отеглил на момента и ако Администратора счете,че така ще е по добре ще бьде направено,както той каже.Ти недей толкова да си заблуден,че смолянските аги са всички с бьлгарско самосьзнание трябва да си сляп,за да не виждаш,че много от хората в смолянско наистина стават Аги с помашко самосьзнание,като тези в Неврокопско,защо смяташ,че има някаква разлика между другото.Не ми пречи,както казваш ти че в смолянско помаците имат бьлгарско самосьзнание,искам само да чуят истината и те самите да решат,но на всяка цена да чуят истината.
--- End quote ---
Хат искам само едно да знаеш,в Смолянско няма колебаещи се и заблудени.Напротив!Много добре знаем какви сме и що сме,при нас тези номера не минават...с арабския,и т.н. произход.Незнам точно как си установил,че местните ставаме вече-Аги с помашко самосъзнание.За мен лично "помашко самосъзнание" е равностойно на "българско",а и същото се отнася за огромна част от смолянските Аги.Дори само като си представя,че някой прави разлика между "помашко и българско самосъзнание" ми става много смешно.
А и говориш за истина,ами давай да я чуем найкрая!
isa71:
--- Quote from: Петя on March 06, 2010, 17:37 ---Хат искам само едно да знаеш,в Смолянско няма колебаещи се и заблудени.Напротив!Много добре знаем какви сме и що сме,при нас тези номера не минават...с арабския,и т.н. произход.Незнам точно как си установил,че местните ставаме вече-Аги с помашко самосъзнание.За мен лично "помашко самосъзнание" е равностойно на "българско",а и същото се отнася за огромна част от смолянските Аги.Дори само като си представя,че някой прави разлика между "помашко и българско самосъзнание" ми става много смешно.
--- End quote ---
в чепинци,рудозем и мадан ,не мислят като в смолян.не слагаи всичко под общ знаменател.
Историята на град Мадан
Петя:
Това,че там хората са по-религиозни от помаците в Девинско и в Смолян,не значи,че не са с българско самосъзнание.Аз познавам хора от там и съм останала с такова впечатление.
EvroPOMAK:
Очаквано е, "Българските Помаци" да бъдат с българско самосъзнание, както и "Гръцките Помаци" да бъдат с гръцко самосъзнание, а пък "Турските Помаци" да бъдат пък с турско самосъзнание! 8)
А, и всички те да бъдат със самосъзнание на Помаци! ::)
Това е, като почти подобно, на различното самосъзнание на Помаците от двете махали на нашето Махлье! :)
Помаците от Горната Махала са с "Горномахленско" самосъзнание, а пък Помаците от Долната Махала са с "Долномахленско" самосъзнание! ::)
А, и между техните синури и дворовете им пак има разлика, тъй както в съзнанието им на всеко едно Помаче или Помакинче! ;)
Hashashin:
--- Quote from: isa71 on March 06, 2010, 18:01 ---в чепинци,рудозем и мадан ,не мислят като в смолян.не слагаи всичко под общ знаменател.
Историята на град Мадан
--- End quote ---
Дядото нищо не говори за народност, а за религия, които както знаем немат нищо общо.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version