Български > Дискусии

Помаци от Смолянско и Девинско !

<< < (138/240) > >>

Hamdiko:
Извинявай Пепито, дано не съм те обидил - не съм целял това, но тук историята няма нищо общо с втората джамия в София. Ако тук църквата е препълнена и хората искат да си построят нова - няма проблеми. Но при положение, че в съществуващата църква хората влизат само на Коледа и Великден (както между другото е и в Златоград) не ти ли се струва прекалено да се строи допълнителен храм? И не е ли ОЧЕВАДНО, че целта е друга, а не богослужение?

Свободен чове:
В Настан има само 15-20 християни и скоро ще се започне със строежа на малка църква или параклис. Информацията е на мои роднини от Настан.

Петя:

--- Quote from: Hamdiko on March 18, 2010, 23:23 ---Извинявай Пепито, дано не съм те обидил - не съм целял това, но тук историята няма нищо общо с втората джамия в София. Ако тук църквата е препълнена и хората искат да си построят нова - няма проблеми. Но при положение, че в съществуващата църква хората влизат само на Коледа и Великден (както между другото е и в Златоград) не ти ли се струва прекалено да се строи допълнителен храм? И не е ли ОЧЕВАДНО, че целта е друга, а не богослужение?

--- End quote ---
:) Това ми напомня за новата или реставрираната джамия в Мугла.Нова е,хубава е ,но почти никой не влиза в нея.Дали с това не искаха да замажат очите на хората там?

Hamdiko:
Петя, донякъде си права, но само до някъде. В Мугла просто ремонтират СЪЩЕСТВУВАЩАТА джамия, а не строят допълнителна. Би било доста глупаво, като се има в предвид, че са посещава от 10-тина старци. А ремонта доколкото знам е с финансовата помощ на Боцмана - Кирил Асенов. Но май е спрял финансирането (може и него да го е ударила кризата) и сега на хората ще им е трудно да я довършат.

Петя:

--- Quote from: Hamdiko on March 19, 2010, 19:36 ---Петя, донякъде си права, но само до някъде. В Мугла просто ремонтират СЪЩЕСТВУВАЩАТА джамия, а не строят допълнителна. Би било доста глупаво, като се има в предвид, че са посещава от 10-тина старци. А ремонта доколкото знам е с финансовата помощ на Боцмана - Кирил Асенов. Но май е спрял финансирането (може и него да го е ударила кризата) и сега на хората ще им е трудно да я довършат.

--- End quote ---
Hamdiko доколкото знам е завършена.А там не само Боцмана играе.а и Дора Янкова.Представи си за какви афери става въпрос.Джамията беше само параван.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version