Български > Дискусии
"ПОМАЦИТЕ - изстрадана история" - нова книга от П.Япов �
tersid:
Да. Все пак книгите не се издават от само себе си, особено пък от хора които са с ограничени финанси. А,не всеки има дарбата и желанието да седне да напише нещо. Затова идеята да се попомогне финансово издаването на втората ти книга , не е никак лоша. Затова приканвам администраторите ,отпред на челната страница да изкарат някакво каренце с номер на банкова сметка в която да постъпят дарения за книгата , и каквото остане да отиде за джамийските дела в Тетевенско. Аз обещавам ,че ще подпомогна поне с трицифрена сума.
п.п. Само да припомня ,че трети път няма да се моля на администрацията да направи нещо за хора които се лишават, за да създават.
pomak BG:
За предишната ми книга ми помогна един служител на Главното мюфтийство. Мой съучиник, спомням си че тогава платих половината, а другата половина след като почнах да я продавам. Голяма част от прихудите на книгата си ги вкарах по ремонта на къщата ми която е джамийски имот и се намира в двора на джамията в Галата. За построяването и бяха дарени пари от ДПС, но не всичко беше направено по нея. С парите от приходите от книгата, аз излепих или измазах предната част на къщата и битонирах около 45 квадрата битон покрай нея, като в същото време наех работник да налепи около 11 квадрата плочки вътре в нея и платих за направата на някой мебели. И сега има още работа по нея, горе по таванската и пр. от прихудите на книгата си дадох и за още една добра кауза, но за нея ще ви споделя когато я доведа до успешен край. Може да се каже, че от приходите и аз извърших и не малко хаир, тъй като тук най-вече става въпрос за вакъвски имот.
Hadj:
Подкрепям идеята да се помогне на Хюсеин за издаване на кнегата.
Благодарение на Фисинка кнегата на Япов я имам и я прочетох.Тъй като мои познати искат да я имат,знае ли някой как се разпространява,може ли да се поръча с наложен платеж?
Въпреки леко критичните ми забележки трябва да благодарим на г-н Япов за голямото дело с което се е заел да отвори очите на помаците.З а ръзлика от първата книга тук навсякаде е цитиран източника.Трябва да я прочетат тези които казват че помаците нямаме история!
ivetko:
Pomak BG: "Ако изкарам 1000 бройки ще ми са нужни 1300 лв. за печата и редакцията, без другите по дребни разходи. Но за да издам 1000 бройки ще видя трудност и в пласирването им."
Абсурдно е да се издаде книга с обем от 500 стр. на тази цена. Парите няма да стигнат само за хартия, дори да е вестникарска. Убеден ли сте, в действителните размери на разходите? Редакция, корекции, компютърна обработка, предпечат, корица и т.н.?
Kaplan:
Аз също съм прочел книгата на Петър Япов. Препоръчвам е на всеки помак да е прочете. Много неща ще научи в нея. Добре ще е, ако се разпространи та повече помаци да е ''прегледат''! :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version