Български > Дискусии

Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата

<< < (10/139) > >>

Сидхарта:

--- Quote from: Dilmana on February 24, 2010, 14:38 --- изсмукани от пръстите ви твърдения, или извинение.

--- End quote ---
Не че времето ми е много и на мен, не можах вчера да отговоря, но думи като -глупост ,празнословие и пр.изречени по повод тълкуване на нечии думи, някак си не са на място-не можем всички да тълкуваме ''правилно'' и така както на нас ни се ще.
Може да не сме разбрани, но пак тона не би било добре да е такъв -или трябва да мислим всички еднакво?
Да ама не -както казва един многоуважаван журналист г-н Петко Бочаров, не можем всички да сме еднакви ,Всевишният ни е направил различни.
Интересен е примера на PETER, не може да не навее на такива изводи като неговите -
Там обират, изнасилват и убиват баби българки, а не баби циганки-освен чисто криминалният привкус дали не се вплита и етнически мотив при тази изборност -не знам ще оставя на по умните и уважавани да разсъждават.

Dilmana:

--- Quote from: ves.K on February 25, 2010, 14:51 ---Не че времето ми е много и на мен, не можах вчера да отговоря, но думи като -глупост ,празнословие и пр.изречени по повод тълкуване на нечии думи, някак си не са на място-не можем всички да тълкуваме ''правилно'' и така както на нас ни се ще.
Може да не сме разбрани, но пак тона не би било добре да е такъв -или трябва да мислим всички еднакво?
Да ама не -както казва един многоуважаван журналист г-н Петко Бочаров, не можем всички да сме еднакви ,Всевишният ни е направил различни.

--- End quote ---
ves.K, никога не съм твърдяла, че хората трябва да мислят еднакво. Ето ви пак пример за "изсмукано от пръстите" твърдение и обикновено празнословие.
Никой не ви е виновен ( на вас, на abc и дори на Петър, който единствен се опитва да спори не с празни приказки, а с конкретни примери), та никой не ви е виновен, че не можете да се оправите със смисъла и  значението на  думи като "дискирминация", навлезли отдавна в българския език и имащи съвсем точно определение.
Бих ви препоръчала преди смело да употребявате думи, чието значение ви е доста смътно, да се потрудите да проумеете какво точно означават. Така няма да си губим взаимно времето - все пак никой не ми плаща, за да ви ограмотявам.

"Дискриминация" не означава само "различно отношение", защото всеки човек има различно отношение, да речем, към приятелите си или към отделните членове на семейството си. Това не значи, че ги дискриминира.

Дискриминацията е лишаване или ограничаване  на правата на дадена група хора по даден признак (бил той етнически, бил той религиозен, расов и т.н.).
Кой, кога и по какъв начин е отнел правата на възрастните българи в село Мечка?
Може би има тормоз, със сигурност има грабежи, очевидно дело на група хора(били те от същото село или не), но не може да става дума за дискриминация.

Dilmana:

--- Quote from: PETER on February 24, 2010, 17:51 ---Подобна ситуация е във всяко едно село с голяма циганска общност. Там обират, изнасилват и убиват баби българки, а не баби циганки. Ако продължите да се интересувате ще ви издирвам подобни истории. Селото на майка ми е подобно.

За останалите примери ще пиша по-късно.
Успех.

--- End quote ---

Ето това е типичен пример за тенденциозно и невярно твърдение.
Невярно е, защото циганите в България много по-често стават жертва на престъпления(вкл. и от цигани), отколкото българите.
Причините за това трябва да се търсят в чудовищната мизерия, тежки социални проблеми, липса на образование и на елементарна грамотност понякога, както и в расистки нападения от българи  и т.н.
Помните ли детето Аспарух, убито на площада в Самоков посред бял ден (докато си яде сладоледа) от група български расистчета?
В гетата, където живеят роми хората се въртят в омагьосан кръг - или са жертва на престъпления (вкл. изнасилвания), или вършат престъпления, а често - и двете. Причините са посочените по-горе - чудовищна бедност, липса на елементарни битови условия, безработица и т.н. - все неща, които водят до деградация и престъпност.

Но нека да не забравяме, че големите измами, големите грабежи в България са дело предимно на българи. Да се твърди обратното е просто смешно. Достатъчно е човек да хвърли поглед на списъка с кредитните милионери или на убийствата, станали в България.

Dilmana:
abc,
не че заслужавате да ви се обръща внимание, но понеже си позволихте да споменете  професията на учителя с презрение, държа да ви кажа, че  ако нещо заслужава презрение, то е глупак с напомпано самочувствие, не научил се да пише грамотно на родния си език.

gece yolcusu:

--- Quote from: Dilmana on February 25, 2010, 17:01 ---Но нека да не забравяме, че големите измами, големите грабежи в България са дело предимно на българи. Да се твърди обратното е просто смешно. Достатъчно е човек да хвърли поглед на списъка с кредитните милионери или на убийствата, станали в България.

--- End quote ---

Обективност и безпристрастност, заслужаващи уважение!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version