Български > Дискусии
Има ли дискриминация към българи и етноси от държавата
Шали:
Относно филма "Гьочмен", ако позволите една препратка. Мисля, че няма да дублирам :)
http://www.redhouse-sofia.org/AudioVideo.aspx?id=77
И ще разчитаме на предварителна информация за това кога БНТ ще го излъчат, че техният сайт издиша от всякъде ;)
PETER:
--- Quote from: Dilmana on February 26, 2010, 00:22 --- Това е престъпване на закона, а не дискриминация.
Вие наистина ли не разбирате какво значи дискриминация?
Дискриминация ще е, ако прокуратурата приема жалбите на ромите, а отказва да приеме на българите, защото смята, че българите нямат право да се оплакват.
Дискриминация ще е, ако
Или че в училището не могат да учат български деца, а само ромски.
а че разбойниците обирали само българите. Ами много ясно - едва ли останалите цигани в това село държат буркани със зимнина в мазата си?
Това е престъпление,но не и дискриминация. Дискриминацията се извършва винаги от този , който има някаква власт.
--- End quote ---
Ох, Дилмана, и Вие не ме разсмивайте. :)
Дадохте едно определение за дискриминация и моята аргументация беше спрямо него.
Сега давате ново определение за дискриминация и чрез него оспорвате моята аргументация на първото Ви определение.
Това вашето от гл.т. на правото вече мяза на поправката Ванко 1 – да нагодим закона(определението) че да ми спечели делото(тезата)
Но аз съм ларж, и ще се аргументирам и спрямо новото Ви определение, че дискриминацията се извършва винаги от този , който има някаква власт. С което пак се съгласявам покорно. ;)
Какво е власт и кой има власт? Властта преди всичко е насилие на по-силния над по-слабия. Аналогично насилието е употреба власт. Примерно на млад циганин над стара баба-българка.
Или полицай над престъпник.
Когато зад това насилие стои държавата, то тогава насилието е легитимно.
Когато не стои никой насилието пак си е насилие, но вече е нелегитимно.
Аз приемем тезата че дискриминация може да извършва само този който има власт, то ви питам необходимо ли е тази власт да е легитимна или не е необходимо да е легитимна за да има дискриминация?
Според мен не е необходимо. Примерно ако местен частен работодател заяви, че ще дава работа само на роми, но не и на българи, то той няма легитимна власт да го направи а има само лична власт.
Той, както и Вие го казахте, ако го направи ще прояви дискриминация. При това неговото, също ще е престъпление по НК, защото легитимната власт – държавата по принцип осъжда дискриминацията още в основния си закон – конституцията.
Та да Ви запитам с какво неговото престъпление се различава от престъплението на крадеца обиращ само българи, но не и роми, на убиеца убиваш само българи но не и роми и т.н.? Според мен по нищо.
И в двата случая имаме престъпление. И в двата случая престъплението е извършено избирателно – тоя ДА а тоя НЕ. И в двата случая имаме употреба на нелегитимна власт и сила.
А това че "само българите държали зимнина в мазетата си" е несериозно и дискриминационно твърдение от Ваша страна. Повечето цигани също са интелигентни и работливи хора, както повечето бълари, и също мислят как честно да изкарат тежката зима. Но някои от тях, както и някои от българите, както и някои от всички етноси са престъпници.
Престъпленията също може да се извършва чрез дискриминация.
pomakos_ a:
PETER,не ми е работа да влизам в спора ви с Даниела,но от предишните ви постинги разбирам,че на вас все някой ви пречи.
Преди заради вас напусна един уважааван човек Мустафа–б ,заради подигравки с исляма.Все пак тук е помашки сайт и е нормално да имате уважение на болшинството изповядащи тази религия,и не само тази.
Вие се опитвата да налагате Атеизма ви/ безверието за основна ваша гордост.
Защо не погледнете по далече от носа ви по света за да се убедите,че досега друга алтернатива няма.Навсякаде по света още от ранни години у децата се създава принцип на вяра и уважение без значение дали ще се наследи религията или промени,но е факт
Конкретно по темата- направи ми впечатление оживеност в дискусиите на този форум когато от Админите беше поканена журналистката Даниела Горчева.
Вижда се с просто око,че е човек на свободата на словото без значение на етнос или друго.Вие се опитвате на фона на това да спорите безмислено за дискриминации които според вас българи не се допуска и не е възможно.Беше ви казано точно и ясно- дискриминация има основно от хора на власта под един или друг повод или метод.Не ви уйдисва Даниела и гледам сте запретнали ръкави и срещу нея.
Кой ли ще е следващия който ще напусне заради вас!
,пак за вашето си безбожие.По рано така с провокациите си прогонихте и Метка,Шабан..да ги изреждам ли.Малко ви са 4 бана досега..
Nazmi:
Коментари относно" Възродителен процес за работата на Даниела Горчева.
От форума на Медиапул.
Слeдя от самото начало дискусиите на българските читатели относно интервютата по повод 'възродителния процес', проведени от тази смела и исключително способна журналистка Даниела Горчева с потърпевши и специалисти, и не мога да разбера защо повечето от коментиращите се чувстват гузни за станалото?! Явно имат накакво участие в тази нечовешка кампания и в отговор се отклоняват от темата и започват да представят 'познанията' си по съвсем не отнасящи се към въпроса теми?! Да, много хубаво го е казал българския ни народ: Гузен негонен бяга! Няма ли да е по-добре да се изповядат за личните си грехове?! Но това изисква много повече мъжество, отколкото да се бяга панически от отговорността и съвестта.
http://www.mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=935873
Гозен негонен бяга...
Постинга ми е към ПЕТЕР.И до днес не се намери човек на който Петре да не намери кусури
Nazmi:
http://de-zorata.de/forum/index.php?topic=692.msg22619#msg22619
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version