Български > Религия и мистика
Забрадката - аксесоар, символ или задължение
PETER:
Хубавата жена и под забрадка си личи. :)
На грозната жена, каквато и забрадка да и сложиш - все ще си е грозна.
...
gece yolcusu:
--- Quote from: PETER on July 24, 2010, 21:20 ---Хубавата жена и под забрадка си личи. :)
На грозната жена, каквато и забрадка да и сложиш - все ще си е грозна.
Петер, това да харесваш хората по външен вид е признак на слабост и изостаналост.
Красотата е преходна както всичко останало. ;)
--- End quote ---
Nazmi:
Не знам защо някои хора си помислиха,че в сайта имат привилегии,правилата са за всички еднакви без значение! Извинявам се за Оффтопика,карайте по темата! ;)
KaraIbrahim:
--- Quote from: Салих ага on July 25, 2010, 16:04 ---До колкото знам аз лично децата би трябвало да се забраждат едва когато започнат да имат цикъл, демек влязат в репродуктивна възраст. При българите християни това е било началото на момеенето, момата получавала право да ходи на седенки, да носи украшения, но разбира се под строгия надзор на своите роднини. А при мюсюлманите тогава трябва да сложи забрадка. Така че не мога да разбера, защо едно малко дете трябва да бъде забрадено. Това според мен е в разрез с исляма.
--- End quote ---
Може ми става дума за някакво детско представление.Има го навсякъде по света-децата се обличат като възрастни и си играят ролите.А може би детето е искало да се облече като майка си-в стремежа си да пораснат,децатта го правят често.Въобще,можеби-тата са много.И сексуалният контекст е напълно неуместен тук.
Силвия:
Ако става въпрос въобще за забрадката, забрадки всякакви има разбира се.
Колкото до сексуалния контест, във връзка с един повратно коментиран постинг отворих цяла тема. (Няма да се повтарям тук - това, което съм написала по този повод, може да се види в темата "За един изтрит коментар".)
Забрадката разбира се дълго време е била част от традиционния начин на обличане далеч не само за мюсюлманките. Тя, впрочем, разглеждане в този по-широк контекст, в който в най-различни страни много поколения жени са носили някакъв вид забрадки, нито е била толкова строга като начин на връзване (като това, което е прието за канон за т.нар. мюсюлманска забрадка), нито пък е била така целенасочено индиректно рекламирана, както се случва днес.
Забрадени, оказва се, могат да бъдат не само децата, но и детските кукли.
http://www.e-psylon.net/dot/image.php?image_id=2485
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version