Български > Религия и мистика

Забрадката - аксесоар, символ или задължение

<< < (45/99) > >>

muti6:
Силвия,не се опитвй да разсъждаваш вместо мен и да ми преписваш неща които не съм изрекъл.Ще го приема като плод на развинтената ти фантазия.Какъв е този феномен у теб да изопачаваш всичко казано от мен,без да искаш или с цел го правиш?Това не може да е мисленето на религиозен човек(особенно ,като се има предвид ,че днес е  християнски празник и  ден за прошка и т. н.),а колкото до това ,че " християнството или православието никаква вяра не е"и " толкова лесно ги обявява за неверници, нерелигиозни"-това си е рожба на твоята болна фантазия.Ако наистина се опитваш да правиш мостове по между ни е много хубаво като замисъл,но искам да те уверя,че  използваш доста неправилни приоми и методи които карат хората да срежат гредата ,която си поставила за сега.Замисли се над всичко което "бълваш"( сегрегация и тем подобни) и от което може да се отсее малка частица прикрита  добронамереност.Всичките твои писания обиждат религията ни и дефакто нас.Така,че ще те помоля за вбъдеще да се отнасяш по уважително ,демек да премисляш онова което пишеш тук.

Силвия:

--- Quote from: muti6 on March 06, 2011, 21:29 ---Силвия,не се опитвй да разсъждаваш вместо мен и да ми преписваш неща които не сам изрекъл.Ще го приема като плод на развинтената ти фантазия.Какъв е този феномен у теб да изопачаваш всичко казано от мен,без да искаш или с цел го правиш?Това не може да е мисленето на религиозен човек(особенно ,като се има предвид ,че днес е  християнски празник и  ден за прошка и т. н.),а колкото до това ,че " християнството или православието никаква вяра не е"и " толкова лесно ги обявява за неверници, нерелигиозни"-това си е рожба на твоята болна фантазия.Ако наистина се опитваш да правиш мостове по между ни е много хубаво като замисъл,но искам да те уверя,че  използваш доста неправилни приоми и методи които карат хората да срежат гредата ,която си поставила за сега.Замисли се над всичко което "бълваш"( сегрегация и тем подобни) и от което може да се отсее малка частица прикрита  добронамереност.Всичките твои писания обиждат религията ни и дефакто нас.Така,че ще те помоля за вбъдеще да се отнасяш по уважително ,демек да премисляш онова което пишеш тук.

--- End quote ---

Да, днес е денят за прошка на православните християни.
Ако този ден може да ти служи за оправдание или повод към предишни негативни определения за мен да прибавиш и нови (като например „болни фантазии” и пр.), мога да ти кажа само, че и без да е ден за прошка, ако не бях се научила отдавна да не се ядосвам на всички глупости, които чета по своя адрес, щеше да ми бъде трудно да прощавам. Прощавам ти, така че, за всички глупости, които написа по мой адрес. (А и да напишеш и още, не на мен, а на Онзи, който знае и вижда всичко, принадлежи правото да съди; да прощава или да не прощава.)

В традицията на този ден, впрочем, е да се иска прошка – за минали обиди или всякакви не особено добри неща - не да се добавят нови към предишните. Това мога да ти кажа в този ден. (Както и това, че хората, независимо какви са те, най-трудно прощават неща, които не разбират, или до които не могат да стигнат.)

muti6:
Ти ми прости Силвия,което много добре звучи,но помисли си дали можеш на себе си да простиш и дали си заслужила прошката на другите хора!!

Силвия:

--- Quote from: muti6 on March 06, 2011, 21:56 ---Ти ми прости Силвия,което много добре звучи,но помисли си дали можеш на себе си да простиш и дали си заслужила прошката на другите хора!!

--- End quote ---

Всеки за своята си душа отговаря.
Може би не е зле и ти да помислиш за своята.

Hat:

--- Quote from: Cилвия on March 06, 2011, 16:24 ---

Личните нападки не са аргумент, Мутиш.
 Мутиш, но ако не друго, не се изкушавай да смяташ хора с различно вероизповедание от твоето и с различен начин на мислене от твоя за неверници.

--- End quote ---
Извинявайте,че се намесвам в спора ви но искренно се вьзмутих,когато прочетох това нещо по горе. От всичко прочетено никаде не сьм останал с убеждението за сьзнателна обида от страна на Мутиш.Винаги написаното от вас чета с удоволствие вьпреки,че понякога е много обемисто.Продьлжавайте в сьщият дух в спора се ражда истината.Без да сьм арбитар имам чувството,че Силвия губи по точки .За сега.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version