Български > Религия и мистика

Забрадката - аксесоар, символ или задължение

<< < (64/99) > >>

Turas:

--- Quote from: Hat on January 20, 2012, 10:06 ---Прието е когато си на гости

--- End quote ---
Става въпрос за постоянно живеещи във Франция! ;) А и щом Франсетата са поставили такви правила, всеки стъпвайки на тая земя е длъжен да ги спазва! Който не иска просто да не ходи! Като идеш на гости и домакина ти каже да се събуеш или се събуваш или си тръгваш!

muti6:
Днес в цял свят се води голяма пропаганда против Исляма и неговото отношение към жената. Разпространено е мнението, че тази религия подтиска жената и намалява ролята и в обществото. Хората, които говорят това или не познават Исляма, или знаят и умишлено разпространяват тези лъжи, за да дискредитират Ислямската религия.Писаниците на някои хора ТУК всъщност показват нивото им на възпитание,но няма да им се сърдим,понеже те не са виновни :)

Пратеникът на Аллах /с.а.с./ е казал:
"О,хора!
Спазвайте правата на жените.
Страхувайте се от Аллах по този въпрос.
Помнете,че те са ви поверени от Аллах.
Вярно е,че имате определени права над тях,но те също имат права над вас."
/Из прощалната проповед/

Всички писаници, които се представят в общественото пространство под формата на „правата на жените”, са станали причина те да изпаднат в разврат и в резултат на това да тънат в нищета, а честта им да бъде потъпкана.

А Ислямът, вземайки под своя закрила тяхното благоприличие и доброто им име, защитава тяхното достойнство и чест.

Някои кръгове обвиняват Исляма, че задължението да ходят забрадени е посегателство и ограничава свободата на жените.

Най-напред трябва да се знае следното:

забраждането на жените е обща повеля при всички небесни религии.

Ярък пример в това отношение е покриването на косите със забрадка при монахините.

Рисунките, изобразяващи Дева Мария, която е също забрадена, е още едно доказателство в подкрепа на това твърдение.

От друга страна пък, покриването на главата е задължение по природа не само на жените, а на всички хора. Няма примери, при които мъжете и жените от даден народ да ходят голи.

Но по отношение на границите на прикриване има спорове.

Според Исляма, жената трябва да прикрива всички свои органи и места, които биха могли да предизвикат мъжките желания.

По този начин жената спасява честта и достойнството си през земния си живот, а след смъртта ще съхрани и вечното си щастие.

От друга страна пък жените, които нарушават заповедите на Исляма за разголването и предизвикват мъжете да извършат грях, и съгласно разпоредбите на канона

„този, който е станал причина е същият като неговия извършител”, тези грехове още веднъж ще бъдат приписани и на тях.

По този начин Ислямът, посредством заповедите за покриването на главите със забрадка, всъщност предпазва жените от тази опасност.

Svetlina:

--- Quote from: Svetlina on January 19, 2012, 21:16 ---Ама да, те този вид бизнесмени много обичат да живеят на запад и да се държат като ЗАПАДНЯЦИ. Я колко е ларж....с ПРИЗРАЦИТЕ.

--- End quote ---

Голям майтап, въпросният бизнесмен "защитник" на никаба  СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ 2012 Г. във Франция. ;)

Явно е търсел повече  известност и гласове. После не ми разправяйте, че ИСЛЯМЪТ не се стреми към политика в Западна Европа.

Le voile intégral : une stratégie électoraliste

.............
Et qu’importe si le Conseil constitutionnel, la plus haute juridiction française, l’a dans les grandes lignes validée en octobre 2010, Rachid Nekkaz entend bien ne pas s’arrêter là. Il envisage ainsi de porter l’affaire devant la Cour européenne des droits de l’Homme (CEDH) en portant plainte contre les États belge et français pour violation des libertés fondamentales.

http://www.france24.com/fr/20110819-rachid-nekkaz-voile-integral-france-belgique-amendes-contraventions-justicier-millionnaire-secours-femmes-niqab

Rachid Nekkaz, un opportuniste ?

Une indignation qui a mené le fondateur de "Touche pas à ma Constitution" à se présenter à la présidentielle de 2012. Sa candidature, soutenue par plusieurs associations de femmes s’opposant elles aussi à la loi, ne fait pourtant pas l’unanimité.

"Amazones de la liberté", une association qui milite pour l’abrogation de la loi sur le voile intégral, dénonce une opération médiatique destinée à braquer les caméras sur Rachid Nekkaz, à l’heure où les candidats vont partir en campagne.

.............
Rachid Nekkaz est un opportuniste qui ne vaut pas mieux que les politiques qu’il place sur le banc des accusés.

Lui aussi exploite le problème du voile intégrale à ses propres fins", s’insurge la militante.
------------------------------

Сладурчета!!! За власт и известност на всичко за готови.
 .

Svetlina:

--- Quote from: Hat on January 20, 2012, 10:06 ---Светлина много често уважавам и оценявам това,което пишеш но понякога наистина губиш контрол и самообладание.Прието е когато си на гости да се държиш учтиво и възпитано но може би твоите гости са различна "порода" и тук просто караш по инерция.Моляте бъди по взискателна първо към себе си и после към другите,защо не и по  обичлива към всички помаци тук всайта бъди сигурна ще сме ти много благодарни.

--- End quote ---

Е, тогава разбираш още ПО-ДОБРЕ  как се чувстваме, когато видим жени облечени по ТОЗИ  или  ДРУГ НЕПРИЕТ В ОБЩЕСТВОТО НАЧИН - за мен е все едно дали си с грозна къса пола, разголен или във обвит отгоре-додолу... Но тъпото е в тия случаи, че това засяга само ЖЕНИТЕ, а не и мъжете. 

Защото мъжете също се обличат неприлично и религиозно на непозволени места, но това не се вижда, а и те също би трябвало да са "обект" на нагона, нали?!

Mariana:

--- Quote from: ibrahim65 on January 19, 2012, 23:32 ---Госпожа Mariana сигорен съм че стеб ще стигнем до конценсус.
Но аз мога да говоря от ъгала на ПОМАЦИТЕ защото съм такъв и със това се гордея.
Родих се в село изцяло от ПОМАЦИ докато не бях го напускал незнаех нищо за етнос.
Живеех в една приказка всичко беше толкова прекрасно обвързано естествено нормално.
Почнах да се интенересувам от момичета и наблюдавах как те се стараят за да ни се харесат.
Стараеха се да изглеждат колкото се може повече пъстри и изящни свежи красиви и успяваха.
Влюбих се в нашите момичета в тяхната изящност и пъстрота в тяхните шалвари и забрадки .
Шалвари и забратки който ти отричаш и назидаваш и ги опредилаш като затвор и......
Та тези опаковани грозени и отблъскващи шалвари и забрадки
се крие това което е нужно на един мъж кристално чисто и свежо непокътнато само за мен само на мен.
Аз не искам Европа и не ме интенересува какво мислят те за мен по важното да съм АЗ друго нищо.
Аз не искам да съм европеец нито искам да съм в Европа искам да съм естествен като ведриците по планината ни.

Голи украинки протестират у нас

http://www.standartnews.com/lyubopitno-shou/goli_ukrainki_protestirat_u_nas-130799.html

--- End quote ---

Бъди коректен и честен към това, което съм написала.

Не ти отива да не си честен, ако наистина чистота на нравите, с която си отраснал, е жива у теб.

Аз никога не съм писала, че шалварите и забрадките са отблъскващи.
Нищо такова не съм писала.

За мен бурките са отблъскващи и моля да не правиш, вероятно неволно инсинуации, по това.

--- Quote from: Mariana on January 19, 2012, 20:50 ---
...за мен не жената с покрита глава, което мога да приема като нещо съвсем естествено, а жената, на която очите й не се виждат даже, ами гледат през мрежа, е нещо, което никак не мога да приема.

--- End quote ---

Нещо повече, и ти беше написал нещо подобно преди това по отношение на бурките.

--- Quote from: ibrahim65 on January 19, 2012, 19:16 ---Аз съм ПОМАК и от моя гледна точка бурката е отживелица...

--- End quote ---

Не знам, така че, за какво точно спориш с мен.

И защо, също така, като мнозина други, като не можеш с друго да защитиш една крайност, една отживелица в някаква посока, се опитваш да я защитиш с друга крайност (като тази с публичното показване на голи човешки тела), сякаш крайностите са най-доброто, а не най-непрепоръчителното, за да не може естествената човешка мяра да бъде преобладаваща и разбирана от всички, за да се замеряме с крайности, които се опитват да я изместят...

Помисли върху това.
И не вярвай на лесните отговори, на лесните аргументи,
те често изобщо не стигат до същината на не един и два въпроса.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version