Български > Дискусии
Помаците - какви са били ?
ibrahim65:
--- Quote from: С.Стефанов on December 22, 2012, 19:03 --- Добре бе уважаеми Расате,
След като разбра,че тук в този сайт никой не те взема насериозно,а гледат на твоите писания както се гледа на виц/анекдот/,защо не спреш да се излагаш бре човече.Като имаш амбициите на историк,доказвай си ги на друго място,където аудиторията е друга,по-простовата,тъкмо за Вашите умозаключения.Нас не ни вземай за полуграмотни.Честно казано Ние сме поне на едно стъпало над Тебе.
--- End quote ---
Да си ви призная аз този Расате - Асане, до някаде го ценя, поне в това че напъните не му са като на ,,Ботев,, или не се държи като гръмнат.
Не че му е ясно че ние ПОМАЦИТЕ сме оделен народ, доста добре се запозна ТУК, със нашият бит и култура, но какво да прави човека, в главата си има доста вода.
Ако преодолее някакви барииери в мозака си ще НИ ПРИЗНАЕ и той, ама до тогава ще се наслаждаваме на неговата песен. Цял свят са българи, даже Адам и Ева.
skoti3:
--- Quote from: ibrahim65 on December 22, 2012, 23:56 ---
Не че му е ясно че ние ПОМАЦИТЕ сме оделен народ, доста добре се запозна ТУК, със нашият бит и култура, но какво да прави човека, в главата си има доста вода.
--- End quote ---
Абе не знам , ти лично можеш да се самоопределиш като отделен народ, но знам, че голяма част от помаците, дори и в Чеч и западните Родопи биха се обидили ако някой им каже, че са отделен народ. Това откъде го измисли.
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
--- Quote ---onegavon
Според мен Бледа може да е от белорус до хърват по избор от горепосочените.Сега да не излезе,че единия брат е тюрк другият славянин.Малко като сега в БЮРМ дядото и бабата българи внуците антички наследници на на Аце.Та и твойта работа същата.
--- End quote ---
Няма какво толкова да фантазирате и умувате за брата на Атила .
Колкото и да се чудтие как да го свържите само с наличието на славянски знания името му Бледа е от турски произход и означава брадва(т.е. брадвата). Апък името Атила е производно на това че е роден по поречието на река Итил(Волга)-т. е. от Итилаи.
--- Quote ---Моля , те спри да компрометираш българската национална кауза с тези фантасмагории в стила на колегата икономист П. Добрев.Който е компетентен по всички видове чеченски и памирски диалекти, от там и с древните български говори запазени и до днес в селата около Мазари Шариф
--- End quote ---
Недей да ставате така смешни с коментарите си както някои тълковат и произхода на името турския град БОР уповавайки се на това дори там заселват българи. За ваши сведения Бор означава БУРЯ, иди сега ми обяснявай проижпда на българската дума буря.
Забелешка знаещите турски съфорумци знаят знацнението на думата ALABORA и последица на какво е тя. ( алабора - прекатурване )
ibrahim65:
--- Quote from: skoti3 on December 23, 2012, 12:40 ---Абе не знам , ти лично можеш да се самоопределиш като отделен народ, но знам, че голяма част от помаците, дори и в Чеч и западните Родопи биха се обидили ако някой им каже, че са отделен народ. Това откъде го измисли.
--- End quote ---
Скот ти виждал ли си ПОМАК в живота си, баз държа че не си.
skoti3:
--- Quote from: ibrahim65 on December 23, 2012, 17:51 ---Скот ти виждал ли си ПОМАК в живота си, баз държа че не си.
--- End quote ---
Като ти чета какво си писал бих ти отговорил ти дали си виждал помак ? По скоро не, поне така изглежда. Аз не само, че съм виждал, но дори съм спал в една стая с помак. Всеки може да се самоопределя както си иска, това е индивидуален избор. И ти като се самоопределящ като помак и в същото време отделен народ това е друг въпрос. Това не значи, че помаците са отделен народ, това е по скоро обидно, дори това е обидно да кажеш, че е отделен народ на хора, които наистина са с различна народност. В случая при помаците това, че са отделен народ от християните не е доказано с нищо, може да са с различна религия, но не и различна народност. Много малко помаци се самоопределят като "различна народност". Аз нямам нищо против някой да каже, че е различна народност, но пък поне не говори, че всички помаци са такива, защото не са.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version