Български > Bестник

Помаците искат да учат турски ?

<< < (7/21) > >>

Svetlina:

--- Quote from: KaraIbrahim on May 01, 2011, 00:07 --- Ако в Гърция по официални данни не съществуват помаци,тогава новините на помашки език за кого са?
 И ако са смятани за турско малцинство,защо тогава нямат новини на турски?

--- End quote ---

Отговорът можете да намерите в различни статии на няколко езика. А и в самия сайт:

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1988.30.html

alaeddin:

--- Quote ---Пак започнаха да се леят потоци от сълзи, самосъжаление и хленчове...
Друго си е да си онеправдан в България, нищо че политиката на Турция е откровено асимилаторска, нищо че в Гърция помаците не съществуват по официални данни, а биват смятани за турско малцинство...

Ама в Турция сте турци и ви сменят имената по закон, а в Гърция не смеете да кажете, че не сте християни извън Родопите, където според статистиките сте турци.  8)
И май въобще не ви е грижа за традициите, ами с радост се самоасимилирате навсякъде в чужбина ! Хайде стига вече с тия номера.
--- End quote ---
Светлина или тъмнина си, не знам как да те нарека, но имам достатъчно роднини в Турция и не ми е известно на тях да им са променяни имената. Това ,че в Република Турция се променят фамилните имена също е въпрос на собствен избор,то не е насилствено, както в ,,милата" ни родина, а на мене ми е много  интересно какво търсиш ти в този сайт и други като тебе, които говорят за помаците във 2-ро лице...Не виждате ли,че сайта е помашки, какво искате от нас? Не знам от къде си толкова осведомен и за положението на помаците в Гърция, но това всъщност няма и кой знае колко значение. На всеки нормален човек , интересуващ се от положението на помаците в различните балкански страни е известен факта, че няма такава страна като България , която да е подлагала на такъв терор и асимилация помаците, а и не само тях.

драгиново:
Това кой какъв език иска да учи няма нищо лошо, всеки един език е в полза на човек. В сличая турския не е по лош от който и да е език и винаги може да е в полза. Просто в България турците не са на уважение и това е разбираемо както ние помаците бяхме през времето на комунизма и чувствата ни към християните са отрицателни макар че не всички от тях не са одобрявали политика им. Когато един човек съгреши той сам отговаря за себе си а не от това каква религия изпълнява.

Svetlina:
Светлина или тъмнина си, не знам как да те нарека, но имам достатъчно роднини в Турция и не ми е известно на тях да им са променяни имената. Това ,че в Република Турция се променят фамилните имена също е въпрос на собствен избор,то не е насилствено, както в ,,милата" ни родина, а на мене ми е много  интересно какво търсиш ти в този сайт и други като тебе, които говорят за помаците във 2-ро лице...Не виждате ли,че сайта е помашки, какво искате от нас? Не знам от къде си толкова осведомен и за положението на помаците в Гърция, но това всъщност няма и кой знае колко значение. На всеки нормален човек , интересуващ се от положението на помаците в различните балкански страни е известен факта, че няма такава страна като България , която да е подлагала на такъв терор и асимилация помаците, а и не само тях.

Питай Рахмие и други участници в сайта, а пък ако се поразровиш в сайта сам ще си намериш доста информация...
Ами като  не обичаш нито родината България, нито държавата България... отивай, където ти очи видят и хули отдалече с пълна сила!!!
Хули, очерняй, заклеймявай на воля Родината си България, може и да се отречеш от нея публично, възхвалявай другите страни, държави, републики, монархии, където се чувстваш по-добре и където най-вероятно по собствено желание ще си смениш името, за да успееш.  :(
Твоя си работа, ама Господ гледа и вижда всичко и всичко се плаща, (обикновено така че най-много да те заболи).
Много знаеш ти какво е терор! Живей си в миналото като ти харесва, пък прочети малко история и литература, може и статии, та дано ти се проясни пред погледа.
А може и да си отговориш на няколко обикновени въпроса:" Къде съм роден? Къде казах за пръв път "мамо"? Къде израстнах? Къде получих образование?...Какво дадох на родината си? На близките?..."
Хайде със здраве!

alaeddin:

--- Quote ---Питай Рахмие и други участници в сайта, а пък ако се поразровиш в сайта сам ще си намериш доста информация...
Ами като  не обичаш нито родината България, нито държавата България... отивай, където ти очи видят и хули отдалече с пълна сила!!!
Хули, очерняй, заклеймявай на воля Родината си България, може и да се отречеш от нея публично, възхвалявай другите страни, държави, републики, монархии, където се чувстваш по-добре и където най-вероятно по собствено желание ще си смениш името, за да успееш.  :(
Твоя си работа, ама Господ гледа и вижда всичко и всичко се плаща, (обикновено така че най-много да те заболи).
Много знаеш ти какво е терор! Живей си в миналото като ти харесва, пък прочети малко история и литература, може и статии, та дано ти се проясни пред погледа.
А може и да си отговориш на няколко обикновени въпроса:" Къде съм роден? Къде казах за пръв път "мамо"? Къде израстнах? Къде получих образование?...Какво дадох на родината си? На близките?..."
Хайде със здраве!
--- End quote ---
За пръв път в тоя сайт се сблъсквам с толкова изопачено четене на постингите на някого... Къде прочете в думите ми , че не обичам Родината си, родния си край? Няма човек на света според мене , който не обича мястото , където се е родил , но това не означава, че не мога да критикувам грешките на управляващите ни. А за историята , която ми препоръчваш да чета мога да ти кажа единствено - чел съм я, но тя не успя да ме накара дори и за миг да се съмнявам ,в това, че ние сме различни от българите, ама дори и да съм 100% сигурен ,че сме част от вас, както се твърди в учебниците, пак не бих си променил името и религиозната си принадлежност, защото според мене православието не е единствената българска религия. Освен това  мисля да се обърна и към модераторите на сайта , защото тук се сблъсквам с индивид , които отрича терора на комунистическото управление над турското и помашкото малцинства. Ти не ме познаваш за да твърдиш, че не знам какво е терор!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version