Български > Дискусии

Брак между християнин и мюсюлманка - що е то?

<< < (3/6) > >>

IvayloIvanov:
Хасан Исмаил, няма въдици. Влизам с профила си от Фейсбук, защото браковете като моя не са чести в България - а в профила ми там това може да се провери.
Хадж, ние с жена ми наистина ще направим екскурзия в Родопите, защото и двамата обичаме планините, но след около година - че спокойно да можем да вземем и сина ни. :)
И със сигурност ще преминем през помашките краища. :)

Шали:

--- Quote from: Hasan Ismail on May 09, 2011, 20:32 ---            Хадж,защо се хващаш на въдицата?

--- End quote ---
Аз мисля, че не е толкова от значение истинността на тази история и отговорите на Хадж не са "кълвене". Дискусията е информативна, а и нещо ново в религиозната тематика в този форум. Ако някой лъже или подхожда подигравателно в такъв тип теми - низостта остава за него, ние не можем да отсъждаме.
"...По плодовете им ще ги познаете."

Поздрав, Хасан Исмаил!

VOGEB:
 Брак между християнин и мюсюлманка - що е то? Повечето хора биха казали :"Проблеми".Проблими съпътстват всички смесени бракове,независимо дали са от различни раси,вероизповедания или етноси. От вас зависи дали бракът ви ще е успешен. Ако се обичате и уважавате всички искренно вярващи ще оценят това. Когато сте създавали семейство не може да не сте си давали сметка,че ще има негативни реакции и от едната и от другата страна (религия) Пожелавам ви много щастие,разбирателство и търпение. Колкото до облеклото,всички религии имат предписания и изисквания как да посещаваме даден храм. От нас зависи,от нашето възпитание,дали ще ги спазваме и до каква степен. Моето лично мнение обаче е че много повече хора ще посещават храмовете ако свещенниците(имами,попове,равини и т.н. ) проявяват повече разбиране в някои отношения.Когато са създадени тези изисквания,традиционните ежедневни и празнични облекла са били съвсем други.Но ние живеем  в 21 век все пак нали? 

IvayloIvanov:

--- Quote from: VOGEB on May 09, 2011, 23:11 --- Брак между християнин и мюсюлманка - що е то? Повечето хора биха казали :"Проблеми".Проблими съпътстват всички смесени бракове,независимо дали са от различни раси,вероизповедания или етноси.   

--- End quote ---
Да-а-а-а... май пропуснах една част от историята.
Както вече споменах, в Казахстан не сме имали проблеми - никога, никакви и от никого.
Проблемите се появиха тук - в България. Още първият ни контакт с духовно лице от ислямско вероизповедание, се оказа конфликт. Но като чета отговорите - най-вероятно просто не ни е провървяло.
От друга страна - нито един свещеник не ни е упрекнал в каквото и да било.
От трета страна обаче... не се намери нито един мой близък роднина, който да е пропуснал да осъди избора ми. Поне в началото. Всичките. Вкупом. И наистина първите две години бяха невероятно трудни - ама невероятно.

--- Quote from: VOGEB on May 09, 2011, 23:11 --- Пожелавам ви много щастие,разбирателство и търпение.   

--- End quote ---
Благодаря! :)

KaraIbrahim:
Уважаеми съфорумци!Моля,не разваляйте хубавата тема с нечисти коментари,които нямат нищо общо с нея!За да не се налага да минавам пак с лопатата и да почиствам.И да няма сърдити.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version