Български > Дискусии

Брак между християнин и мюсюлманка - що е то?

<< < (4/6) > >>

Шали:
В брак между двама практикуващи различни религии, не се ли създава объркване у децата или се взима решение те да бъдат възпитавани в едната?

muti6:
http://vbox7.com/play:26fd7921

IvayloIvanov:
Много хубава история!
Е, предназначена е за мюсюлмани - християнинът моментално ще забележи че показаната църква е православна (а българинът - че това е именно църквата "Св. Стефан" в Истамбул), но свещеникът се прекръства по католически. :)
Но важното е, че показва, че във всяка вяра има красота и тъкмо тя събира хората.
Жалко, че няма такива клипове, предназначени за християни - и обикновено се налага сами да откриваме красивото във вярата на другия. Свещениците често помагат, но обществото почти винаги пречи. 

Шали:

--- Quote from: IvayloIvanov on May 11, 2011, 21:53 ---...
Жалко, че няма такива клипове, предназначени за християни...

--- End quote ---
Радостно е, че няма такива манипулативни клипчета, нито проповеди, нито условна любов.

IvayloIvanov:
Защо?
Аз пък си мисля, че ако ги е имало преди век и половина - Желязната църква, показана в клипа, нямаше да бъде желязна. ;)
Всеки има право да търси път към Бога. За мен пътят е Христос. Но нито един християнин не можем никого да съди - дори и неговият път да е различен. За да не бъде осъден. Разбира се - не бих спрял жена си, ако реши да се кръсти в православната християнска вяра. И бих бил много щастлив, ако тя реши да го направи. Но никога и в никакъв случай не бих го изискал от нея.
Мисля, че колкото повече хората знаят и усещат вярата на другите - толкова по-малко предразсъдъци би имало.
Макар, че ислямът в Казахстан може да се стори доста фриволен на много мюсюлмани-традиционалисти - и жена ми беше пълна с предразсъдъци. Беше убедена, например, че християните имаме много богове (някой й казал, че иконите избразяват божества), че се храним основно със свинско  и че помежду си нямаме друга тема за разговор, освен да обиждаме исляма. Това се преодоля с много обич и търпение.
Хубаво е да се търси това, което събира хората, а не онова, което ги разделя.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version