Български > Дискусии

Защо Арменците си запазиха имената по време на Възродителния Процес

<< < (35/53) > >>

Subeyi Kurt:

--- Quote from: skoti3 on July 24, 2012, 22:00 ---Започна му смяната и на СУбигуту. За отрицателно време се включи и на всеки. Да те питам ти като друг вид паразит не се ли притесняваш ?

--- End quote ---
Бих се притеснил ако домакините ме подритваха ката ден като тебе.  :D :D :D

skoti3:

--- Quote from: subigi kurt on July 24, 2012, 23:08 ---Бих се притеснил ако домакините ме подритваха ката ден като тебе.  :D :D :D

--- End quote ---

Мен никой не ме подритвал, но и да ме подритне дреме ми на опашката.

Marre:

--- Quote from: subigi kurt on July 22, 2012, 16:51 ---Егаси и съчиненията. Арменците били избити защото били нелоялни. Хабер си нямаш че когато Русия е окупирала част от сегашна Турция Арменците помислили че е дошло времето за Велика Армения и са започнали чистка на мюсулманите в раёна ( предимно кюрди) Изневяра и предателство по време на война се наказва най-строго. Взема се решение за тяхното разселване по други територии на Империята, предимно Сирия и Ирак. Много от Арменците се преселват в Ливан, Франция, Америка, България и пр. Арменците в големите градове си остават, защото са заможни. Никой не ги е безпокоил.
Талат Паша е назначен като посланник в Германия и не е осъждан. Откъде ги искарваш тези заблуждения. Защо да бяга от родината си? ;D

http://www.dervisan.com/yazi2/ermenifoto.html

--- End quote ---
Изневяра и предателство е имало от някой турски среди, защото решението за арменците е взето тайно от младотурците (партията Итихат) през 1914 г., цяла година преди геноцида срещу арменците на 24 април 1915, т.е. в гърба на турския парламента и арменците.
Талат паша е играл табла с най-добрия си приятел, депутат от парламента, арменеца Зохраб в навечерието на  24 април 1915 г., а на другия ден са го прибрали без никаква причина или съдебно решение, както и всички арменски депутати от турския парламент, които са изчезнали безследно.
Арменците по чужбина ги има и преди 1915 г., но спасилите се от турския геноцид са малко, защото геноцида е бил добре планиран и организиран: първо били убити депутатите и интелегенцията, после младежите и резервисти арменци в армията, накрая безащитното население било разделено по пол и възраст. Някой от последните били взети в турски семейства и потурчени, а другите под конвой били водени  пеш от град в град и накрая в пустинята, като по пътя били нападани от криминални престъпници, освободени от турските затвори с цел доубиване на вече безпомощните, но все още живи същества.
Недей да повтаряш разни измислици. Талат паша е избягал от турския съд. Има задочна смъртна присъда. Укрива се в Берлин от октомври 1918 г. с фалшивото име Али Сали бей, което обаче не го е спасило и на 15 март 1921 г. е заминал за "посланик " в небитието. Това са фактите.

ibrahim65:
Marre защо не говориш истината тук за арменският ,,геноцид,,
каккъв ,,геноцид,, какви пет лева.
На нас ПОМАЦИТЕ тези събития ни са малко известни затова.

- От арменска страна има ло ли е четници и убиства от тяхна страна.
- Във областа на Ван а не и само там колко турци са избити.
- Има ло ли е идеята за велика Армения която да се разпроспростира чак до Бяло море.
- Кой е започнал първо чистката, и колко турски села са били заличени от картата на света.
- Колко съвместни гробници са открити на турци и колко арменски.

zinia:

--- Quote from: ibrahim65 on July 25, 2012, 08:20 ---Marre защо не говориш истината тук за арменският ,,геноцид,,
каккъв ,,геноцид,, какви пет лева.
На нас ПОМАЦИТЕ тези събития ни са малко известни затова.

- От арменска страна има ло ли е четници и убиства от тяхна страна.
- Във областа на Ван а не и само там колко турци са избити.
- Има ло ли е идеята за велика Армения която да се разпроспростира чак до Бяло море.
- Кой е започнал първо чистката, и колко турски села са били заличени от картата на света.
- Колко съвместни гробници са открити на турци и колко арменски.

--- End quote ---

Вие признавате само ако е имало избити турци, а за тези избивани от турците само отричате, не става така, а геноцид към арменците е имало и още как. Колкото и да отричате истината  си е истина.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version