Български > Дискусии

Защо Арменците си запазиха имената по време на Възродителния Процес

<< < (12/53) > >>

Turkoaz:
Трябва да призная, че темата е много интересна. Защо Ибрахим стана Иван а Киркор продължи да си бъде Киркор?
Аз искам да задам друг въпрос:
Има ли арменци мюсюлмани?

Turkoaz:

--- Quote from: Rasate on May 06, 2012, 20:49 ---Айде четете какво съм написал.Никъде не съм писал,че КРЪСТИЛКАТА Е МИТ!!!

Не покръстването или каквото е било е МИТ.

А сред помашкото обществото през 70 години се създаваха МИТОВЕ от турското външно разузнаване(MIT) с цел да се създаде не само благоприятен образ на р. Турция,но и самото население да бъде послушно при бъдещи мероприятия на р.Турция в България.Т.е. да се контролира и насочва мюсюлманската общност спрямо политиката на р.Турция в района.
Този инструмент създаден от пропагандаторската машина на MIT в момента се използва много добре от ДПС в общините с мюсюлманско население.

Поздрави

--- End quote ---
Разбира се, че образа на Република Турция ще е благоприятен. Никой не те глобява за това, че говориш на твоя език. Можеш да си обрежеш сина в болницата вместо да го обрежат в задния двор по примитивен начин.
В Турция живеят много помаци и изобщо никой не се занимава с тях. Нито пък иска да им променя езика или нещо друго.

Rasate:

--- Quote from: Turkoaz on May 06, 2012, 20:54 ---Като човек живял в Западна Европа мога да кажа, че сте прав!

--- End quote ---

И аз бях 4 години на специализация в чужбина,но от пребиваването си реших,че мястото ми не е там.
Възпитаван съм в родолюбие и да обичам всичко българско,а и обичам хората да са откровени.

Поздрави.

Rasate:

--- Quote from: Turkoaz on May 06, 2012, 21:06 ---Трябва да призная, че темата е много интересна. Защо Ибрахим стана Иван а Киркор продължи да си бъде Киркор?
Аз искам да задам друг въпрос:
Има ли арменци мюсюлмани?

--- End quote ---

Половината турци в Турция са потомци на арменците мюсюлмани. Арменоидните черти са специфични и са характерни за няколко района-Кавказ,Анадола и Сирия.Според тази антропологична характеристика можеш съвсем ясно да определиш колко от турците са с арменски корени.

Какво мога да кажа за Армения и арменците-това е най многобройният етнос в Източната Римска империя наречена Византия и поради това повече от половината византийски императори са арменци.Половин арменец е и Самуил-майка му е арменка.След арменците във Византийската империя са семитите-сирийци,палестинци,копти и пр. ,а след това грузинците.Грузинците мюсюлмани са лазите-наброяват малко над 500 000 души.Езикът си го запазват защото повечето са бежанци от Кавказ и Иранското плато.

Т.е. няма как да има мюсюлмански остатъци от по малобройните народности във Византия като грузинците,а да няма арменци.Просто в момента Източна Турция се намира върху арменска територия.

Движенията на арменски маси се наблюдават през целият период на империята-при бунтове в България се заселват определен брой Арменци-павликяни.Поради това  днес в България се наблюдават т.нар. арменоидни черти в определени региони.

Поздрави

ibrahim65:
Rasate-Асане просто та са изритали от чужбина защо не си го признаеш.
Обичам хората да са откровени - тогава и ти бъди откровен.

Отцѣпленията и разцѣпленията никак да не ни плашат.
Обединение имало ли е та да се цепим. :D

Действително жалко е,но що можемъ да правимъ,
Ще направиш кабул това което е няма на каде времената се промениха.  :D

и всички страдаме отъ една обща болѣсть!
Не Rasate-Асане не всички ти си болен и си го признаваш вземи и се лекувай
докато не е станало късно че без теб сме загубени.  ;D ;D ;D ;D

Пък тези карти кадето ги развяваш да не ги види някой турчин че на това стрелят.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version