Български > Дискусии
Защо Арменците си запазиха имената по време на Възродителния Процес
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Da po vsqka veroqtnos prez 1878 godina e imalo rusnaci komunisti ta sa ni goneli po reka Iskar i Vit , pove4e ot 150 000 sa bili progoneni ot tezi ranni Ruski komunisti. ;) :D ;) :)
Razbiram pri4inata vi postoiqnno da se tarsi edin vinovnik no tuk nadali e taka.
V 4asti Russiq kato politi4eska cel moje da e lansirala takova ne6to no to nen e nova a e staro i dosta dalgo vreme se e izpalnqvalo nezavisimo dali balgarina e bil obedinitel, fa6ist, komunist ili demokrat v dne6no vreme veroiqtno vse o6te prodajava.
BG POMAK:
1912г СССР и Нато няма.Объркал си рейса пич
Сам си вярваш
Аз не знам дали ти си пич или пичка,но не искам да се заяждам на дребно.
Когато аз задавам въпроси, които ме интересуват, в случая като твоя въпрос"Защо не смениха имената на арменците в България?", чакам отговор. И ако някой ми отговори ще съм благодарен на това, че ми е отговорил, дори да не е правилен отговора. Достатъчно ми е, че отговарящия си е направил труда да ми отговори. На следващия етап ще обоснова моето различие с неговото.
В моя отговор аз визирам събитията през 1970 и 1984г.Аз съм помак и съм съвременник на тези събития и търся отговор на това, как това се е случило. Бях в четвърти клас когато ми смениха името и помня всичко. В момента съм със същото сменено име, вече 42 години. Такива помаци с "български" имена/така му казват/ са 80% в България.
Това също трябва да се коментира. Коя е причината за да не се възвръщат старите арабски имена.
Внимавайте с нападките! Мен може да ме обиждате, но не обиждайте помаците с "български" имена, които са известни академици, професори, политици, доктори и певци.
ibrahim65:
На някой хора или на осмонлиите или на руснаците прехвърлят вината за да са чисти като сълза.
Тук има толкова публикации направени от историци който иска да чете но доста често казват че е лъжа защото не им отърва като това одолу.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4666551
ibrahim65:
Еее Сергей този път направо паднах, тук никой никой не напада, ама ти се явяваш като адвокат на тези които си са останали със християнските имена.
Тук хората те приеха със това име защо си го смени не се притеснявай, ако има някакъв проблем той си е твой, но недей да говориш от името на осемдесет деведесет процента говори от твое име какво можиш какво знаеш и т.н.
Svetlina:
--- Quote from: havaika on May 06, 2012, 07:00 ---...............Това е темата и търся отговор.Ами като сме българи дайте ни власт -генерали,съдии,прокурори,директори на национални тв-та(Хачо),да има някаква квота и за нашенци.Защо ни държите настрана от власта,а сте приели чужденци да ви управляват цели ведомства и отрасли.??? ;) ???
А за евреите 1941г знаем от историчарите как сте ги спасявали ;D
--- End quote ---
Специално за тебе една публикация от вестник на българските евреи живеещи в Израел. Дано я прочетеш, за да разбереш какво е било положението в България и Европа през тези години. Както и че всички свестни евреи- некомунисти са напуснали България след 1948 г., а тук са останали само синове и дъщери на комунисти.
Вторник, 29 Март 2011 21:21
Благодарните евреи обичат България, нехранимайковците – не!
Написана от Самуил Ардити в отговор на статията публикувана от Еми Барух със заглавие "Кои евреи обичат България?"
http://aliya.aliya-bg.org/index.php?option=com_k2&view=item&id=321:blagodarnite-evrei-obichat-bulgariq-nehranimaikovcite-%E2%80%93-ne&Itemid=85
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version