Author Topic: Pазкази от Ибрахим Бялев - един помак от ЧЕЧ-а!  (Read 245242 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
МАГИЯ

Дъжд вали от листа-
златна есенна красота.
Дървото пак се разделя
със своите златни чеда...
Птичката пее за тази магия...
Майка да не си на тези чеда.
Тъжен дъжд вали ли, вали...
Дори и да няма в него сълзи,
дървото пак жестоко го боли...
Сбогува се със своите листа,
тихо, кротко зачаква пролетта...
Листопад ми докосна душата,
при мен пак е дошла Любовта.

14 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
МОЯТ АНГЕЛ

Умората ми притискаше клепачите със все сила, а спомените се редяха един след друг, трябваше само леко да ги докосна за да заплачат.
Баща ми както винаги привечер когато денят гасне, а ноща приобщава всичката негова светлина, е седнал пак на одера с чашка частна ракия, за да отхвърли черната умора, която всеки ден се стоварваше на гърбът му. Умора която неусетно, по грапавото му лице, и мазолестите му ръце, оставяше по един белег, за да напомня за този така безпощаден живот, който беше задължен да живее, не толкова за себе си, а за "Челята" както обичаше той да се изказва. А майка ми горката, имаше много повече работа и грижи от него, когато седне и започне да ги реди те нямаха край. Пък и на ,,Панагом,, както тя обичаше да се изказва, си беше отделно, а това имено беше мърморенето на "Стария" както обичаше да се изказва брат ми, който пък от своя страна негодуваше от всичко на този свят.
Всяка вечер когато се пребирах от среща или седянка, пристъпвах с леки и плахи стъпки, сякаш в нашата къща имаше гостенин, и не исках да го събудя от лекият му сън. Но майка ми, Милата, сложила безсилната си глава на рамото ми, обгърнала с ръце снагата ми, погледът и от който нищо не избягва. С усмивка блага, блага, както на никой друг, пак ме очаква на прага, за да вземе от мен радосната вест че всичко е наред

– Кажи ми сине истината, при коя ходиш, коя любиш коя мамиш, съжали ми слабото сърце, кажи ми вече, че вече сън не ме хваща ..
– Ах, майко майко, първо на тебе ще кажа, първо на теб, сега не, друг път.

А моята Любов беше, безнадеждна защото беше болна, унила, защото нямаше обратен път, бездомна защото вече вместо дом я очакваше черна земя. Любовта ми унила, на сърцето ми оскръбено лице склонила, дъхът и пламнал от пожар, сълзите и да са като порой, не гасяха тази мъка, която от вътре изгаря човека. Тръпнем от тази толкова студена, толкова жестока смърт, която настъпва всеки миг и час, и не оставя никакъв шанс. Отне усмивката, мечтите, косите, облада и сърцето, в което се беше настанила нашата Любов, която пък беше някак си свята, и се борише за всеки миг и дъх. Който ни види тръпне от нашата Любов, няма сили поне да ни гледа. Кой с иронична усмивка, кой, с поклащане на глава, кой само с един кратък поглед, се опитваше да ни е съпричастен, към това проклятие.

- Моят сън ще остане недосануван, в мене първо угаснаха мечтите, отстъпиха си мястото горките, смелоста и тя, лека полека отслабва, и надеждата колкото и да е опорита и вярна, колкото и здраво да са е вкопчила в мене, все някой ден ще ме остави. Ато вземи вече моят прощален плик, в който има силен вик: След мен не жали, а се ожени.

- Не Любов моя, аз ще ти съм верен до края, убии молбите си, и вярвай заедно с мен, че ще дойде ден, в който ще я победим. Ти подържай пламъкът на надеждата жив и буен, събирай сили за сълзи, другото на мен остави.

– В сърцето ми жаждата на смърта властва, везните вече към нея клонят, всички и се прекланят, свил е в огнен обръч моята душа, а ти ми говориш за надежда, която едвам блести като светулка в тъмна нощ. Ще падна победена някой ден, когато притворя клепачи уморени, ще ми си ти пред тях, със твойте нежни вопли, бъди, бъди...След тежки борби, в уречен час, ще тържествува тя, ще провъзгласява победата, на моята съдба. Аз искам да те помня все така, прегърнал волността, светлината, не забравяй вярата в Аллах, всичко започва с него и с него свършва. Той на мен ми даде крила, и сила за борба, той ме научи на разкаяние и срам, с него изминах пътеките на Любовта и Радостта.
- А сега когато гасна, когато живота сам смъртта е избрал, и когато ти получиш скръбна вестза за твоята Афродита. Едно знай че мойте простори на тебе ше съм ги дала, за да може Любовта да се повтори, с последен жар в сърцето ти разбито, Ти този който не можеш дори и лист да откъснеш, ожени се, та родата си продължи,.....

Лежа в леглото ледено студен, и слушам пак в захлас гласът на спомените. А тези пусти сълзи, бяха звезди, а сега пълноводни реки. Няма кой да ме утеши, дори майчината дума, целувка, прегръдка не могат да загасят пламъкът който гори в душата ми, вече толкова години. Когато съм сам говоря си на глас, с нежни думи, защото говоря със Ангела покровител. Летях аз с неговите крила, незнаех какво е това самота, дори и умора. Ах, искам да умра.... А усмивката му ме караше да съм по щастлив от щастливите, по влюбен от влюбените. Очите му ми пленяваха и най-непревзетите части от замъка, който бях градил толкова години. Нека, нека да умра. Да, аз си имах Ангел покровител, пленил ми и най-интимното, най-строгото място от човешкият ми живот.

Безсилни сме понякога срещу съдбата, но колкото и да ни боли от нея, трябва да продължим борбта, било то с вяра, било то с горчив спомен, или залък. Целта трябва да е една: Да живее борбата.

16 11 2013 Г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ПОМНИШ ЛИ

Помниш ли тихия зов за Любов?
Желаехме да сме в неговия затвор.
Казваха ни:- Позор е това, позор!
Ха, ха! Подминавахме ги без отговор.
Ти искаше да си бяла лястовица,
аз да съм твоето гнездо за да сме заедно.
Понякога бяхме безумни понякога шумни.
Понякога бяхме тъжни, понякога грешни.
Понякога слушахме музика като луди,
превивахме се от смях на гръмки речи.
Горди с палави сърца пиехме на уличен пир.
Ха, ха...! Само и само на този свят да има мир!
Неми ,свирепи! В сърцата ни страх и молитви!
Течаха дните ни в безумствата на Любовта.
Но, уви! Съдбата стана безпощадна!
И вместо смях- тишината нахлу при нас.
Изгубих тебе, изгубих и себе си в този свят.
Някой подшушна: -Пиян е, безумен е!
Аз плачех... Светът беше полудял!

17 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
МОЛБА

Аллаше! Дай ми сърцето си,
за да издържа на Любовта й!
А и на самотата да издържа,
че тя вътре гори, гори ...
Аллаше! Дай ми очите си,
за да я виждам не само на светло,
а и на черно... И в земята,
че без нея там ще умра,
още един път... Още хиляда...!
Аллаше! Ако някой взимаш,
мене вземи преди нея!
Моля ти се мене вземи...!
Мене, мене вземи ...! Аллаше!
Денят минава, но през нощта....
през нощта е трудно, бе пустяло...!
Само ти и аз и тя в средата...!
С това сърце осиротяло,
вече остаряло, оглупяло...!

20 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator

Любовта ми,
през нощта е сълза,
на сутринта роса,
през деня река...
Понесла ме
в морета и океани!
Любовта ми,
на места топъл полъх,
на места вятър,
буря или стихия,
на места моята килия!
Любовта ми,
понякога пламък, жар,
превърнал се в пожар,
смъртоносен вулкан!
Любовта ми,
надежда, копнеж,
в която ти се иска
да умреш!

19 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ИЗГУБЕН ЖИВОТ

Знаех, че приличам на баща си, поне това показваха няколкото черно-бели снимки, които бяха останали след него. Изминали са няколко месеца след моето раждане,когато той се е поминал. Висок, мускулест човек, бил е като вятъра. Нищо не го е спирало. След моето раждане пък се е превърнал в буря. Искал е за кратко време да натрупа много, за да има за моето бъдеще.

При нас помаците има обичай, след като се роди дете, името се слага от бащата. Детето се взима на ръце и на ухото му се прошепва три пъти името му. Моят баща, когато ми е слагал името е прошепнал, че ще стана учен човек, голям човек.
По нашия край имаше и друг обичай. Учените хора се смятаха за големи хора. Уважението към тях беше до небето. Те всичко знаеха, те винаги бяха прави. Който имаше и най-малкия проблем- при тях тичаше,за да им вземе мнението. Може би баща ми за това е искал толкова много да стана голям човек. След него идват една след друга и незгодите, беднотията до шия, както се казва. Полу-гладни, полу-сити... Кърпехме живота. Майка ми винаги гледаше на мен като на голям човек, а аз бях задължен да отговарям на тези критерии. Не че ми беше трудно, не се искаше кой знае какво от мене.

Пътят, който трябваше да следвам беше определен- учене, учене и пак същото. Така се озовах в София, където освен образованието си намерих и половинката, която пък не искаше и да чуе за провинцията. С нейна помощ и аз успях да я забравя. Ту работа, ту жилище, деца, кола ........

Една сутрин виждам в огледалото мъж на средна възраст с прошарена коса. -Бре, та това аз ли съм? В този момент се сетих за баща ми. Толкова много приличах на него,а той беше вече починал на тази възраст. Какво ли е останало вече от него? Горкият, не можа да види какъв голям човек съм станал... А майка ми...? Леле майка ми... Какво ли правеше и тя горката? Толкова години не съм я виждал, сигурно и тя беше остаряла? Трябваше да ида да я навестя вече. Щеше да се зарадва горката ми майчица ........

Вечерта, след вечерята, седнахме с жена ми пред телевизора и аз подхванах разговора с добро, за да не се ядоса де, че ядоса ли се работата ми е спукана...

- Какво ще кажеш ,да отскочим до провинцията? -Отдавна не сме ходили, пък и времето е хубаво, ще си направим една екскурзия до там за един, два дни, а ...?

Бомба гръмна,та се чу чак и от Витоша! Жена ми събра всичката си сила и започна да крещи:

– Каква провинция бълнуваш, на мен главата ми се е запалила! -Вместо да вземеш да ми помогнеш с нещо, ти си бълнуваш за провинция...! -Винце, ракийка, мезенце, а, а,....

- Не съм ли ти помагал до сега? -Пък и какво толкова ще стане за два дена? -Не, не, ако ти не дойдеш, аз ще отида сам, толкоз по въпроса...!

За да ми докаже, че тя е била права, реши да спи в хола на дивана. Радвах се, че избра хола, а не майка й, или някой хотел. Цяла нощ не мигнах, дали грешах? Дали да отида, да се откажа ли? Що за мъж съм аз? -Бе ейй.....! Мисълта за майка ми вече не ми даваше покой. Каквото ще да става,реших че ще о-т-и-в-а-м!

На сутринта- речено сторено. Събрах си по- нужните неща и тръгнах, с мисълта, че може повече и да не ме приберат обратно в тази къща. -Чао!- Бай! -Гут-бай! -Довиждане Скъпа, Мила... Ннц! Отговор не последва, но това не ме притесняваше.
Пътувах за родното си място, обвзет от чувства,които до сега не бях чувствал. Взех да философствам, за да се успокоя, да отхвърля поне част от срама,който носех на съвестта си.Толкова години така и не намерих свободно време за майка си. Какво можеше да е по -важно от нея? Колко голям не човек, а егоист съм бил, за да си мисля, че спомените са смъртната част на нашия живот, които сме изживяли. И ако се опитваме да живеем пак в тях, то тогава ние нямаме бъдеще. Защото в бъдещето нашите спомени нямат място. Но когато човек се поумори от живота и започне все по- често да се спъва в спомените си, било то с въздишка, било то с носталгия, то тогава може да кажем, че сме поостаряли или поумняли. -Ще й целуна ръка за прошка, тя е майка, тя ще ми прости... Аз как прощавам всичко на моите деца ...?

Джамията се виждаше отдалече. Запътих се към селото с голямо вълнение и трепет.На площада, както винаги бяха насядали белобради старци с бастуни в ръка. Реших да ги поздравя, спрях колата и отдадох необходимия селям . Хората отвърнаха хорово на поздрава, взираха се в мене ,но никой не можеше да ме познае. Реших да не си губя времето като им обяснявам кой и какво съм. Качих се обратно и потеглих за в къщи.

За моя изненада не намерих къща, а една полу-руина. Опитах да отворя вратата , но тя падна на земята и се разби на парчета. От двора се разбягаха няколко бездомни кучета, а бурените сякаш някой ги беше посял и поливал с години наред. Скърцането на стълбата сякаш плачеше за стопанина си, който беше легнал на младини под черната земя.

Стаята ми беше заключена, но с леко побутване се отвори.Спомените нахлуха в душата ми като рояк разярени пчели. Тук проходих, тук продумах, тук се раждаха мечтите ми за големия човек ... Тук плаках за първата ми Любов...... Всичко си беше на мястото. Тук времето сякаш беше спряло или умряло и чакаше някой да му даде живот.
Приседнах на леглото, след това полегнах. Не знаех какво да правя, мислите ми ми показваха грешките една по една, които бяха една от друга по- големи.

На стената имаше подпряна дъска / полица / на която си слагах книгите и по -скъпите вещи. На нея имаше дървена кутия останала от баща ми. В нея имах доста стари спомени. Реших да поразровя в тях. За моя изненада в нея имаше доста писма адресирани до мен и по- интересното беше че бяха писани от майка ми

Отворих първото писмо. Успях да прочетох само няколко реда, и спрях... Не можех да го чета, сълзите бликнаха, както никога до сега. Оплакваха болката на душата ми, а тя сякаш беше разкъсана на хиляда парчета... Опитах отново...

– Здравей мили сине! Ако питаш за мене, аз съм добре, даже съм и много щастлива, защото ти днес навърши двадесет години. Честит да ти е днешният рожден ден,сине! Той и за мен е празник, чакам го от отдавна...нямах пари да ти купя подарък,но разточих една стара фланела на баща ти и ти оплетох на тебе нова. Ако някога дойдеш и мен ме няма да я търсиш в горният край на гардероба, там където ще са и другите подаръци. Мили сине, ти не тъжи за старата ти майка, тя ще се оправи някак си, важното е ти да си добре, че ще имаш деца и жена.......

Отворих второто.
Здравей мили сине! Кажи ми истината. Добре ли си? Днес много се уплаших, получих силни бодежи в сърцето. То и друг път ми е ставало, ама този път беше нещо страшно... Казах си:- Станало е нещо с него, станало е ... Акъла направо при тебе ми отиде, той никога не си е отивал от тебе, сине... Никога...! Моля се на Аллах ден и нощ да си добре,! Знам, че само молитва не стига, за това взех сол и хляб и раздадох по махалата за твое здраве. Сине... Мили сине...! Да се пазиш! Обличай се добре, на студ инат не се прави, послушай майчината дума! За да говорим много, това значи ,че ние майките много знаем, и че много сме патили. ......

Отворих третото, четвъртото, петото, .......

Чукаше се... Вратата се открехна и на прага застана стройно момиче. Поздрави ме вежливо, пристъпи навътре в стаята, сякаш си беше у дома.

– Видях ти колата, та, дошъл е, си казах. Намерил си и писмата, тя, майка ти диктуваше ,а аз ги пишех, но не ти знаех адреса , а само името и за това не ги изпратих, а ги държах в себе си и когато тя си замина, аз ги прибрах на това място, за да ги намериш някой ден... За това дойдох, за да ти ги дам, но след като си ги намерил аз си отивам, че имам много работа.

– Стой! -Почакай, кажи ми как почина...? -Страдаше ли много, питаше ли за мен...? -Разкажи ми моля ти се, само това искам да знам...!
Момичето за моя изненада леко се засмя, а погледа й ме прониза като куршум.

– Ще ти разкажа ,не как почина, а как живя. Погледът и ставаше все по свиреп.

– Добре това ми разкажи...!- Как живя тя без мен?

– Тя живя като голям човек...!

22 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
БЕЗ ГРИМ

Не искам много само една сълза,
отронена в името на Любовта,
сълза като роса по зелена трева,
безгримна като нашите сърца!

Тиха, интимна е нашата Любов,
сътворен от Бога ни благослов,
докосва нежно струните в нас,
омаени до полуда творим в захлас!

Сливаме се в плътта си греховна,
с възбудени гърди, и горещи слова,
душата обзета от страст и жар,
нашите тела са пламнали в пожар!

23 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ЕДНО ДВЕ СЛОВА

Изненадващо се случи...
Звяра в мене ти укроти!
Споделихме по една- две мечти,
в приказка заживяхме просълзени.
Изпрати ми ти на мен лудостта.
Настани се завинаги в мойте небеса!
Повярвах аз на твоята красота,
не знаех, че отплатата ще е от сълзи
и през всички земни дни ще ме мори.
Вярвах, че ще дойдеш и отминеш,
че с някой друг ще си заминеш...
Потапям се в тези меки и черни вечери
и слушам омагьосано песни на щурци.
С невидимо присъствие и аз участвам,
за обич и вярност им пригласям.
В сърцето ми разпали ти клада,
с живи огнени пламъци бумтящи...
Превърнах се във въглени кървящи.
Изригват в мен реплики премълчани,
заседнали в гърдите ми дълго пазени.
Изригват като смъртоносни вулкани,
с бушуващи и неугасващи пламъци.
Това са мойте слова за Любовта.

18 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
МОЯ

Ти си Жена -
нежна и добра,
без мъка и тъга,
с устни ме погали,
сърцето ми запали!
Ти си моята Жена -
с теб научих да греша,
с теб и без крила летя,
за теб са всичките слова!
Ти си моята любима Жена -
дойде неканена, изведнъж,
като нечакан пролетен дъжд,
на гърдите ми плака не веднъж!
Ти си моята неповторима Любов -
копнеж, на страстта ми зов, ...
на перото ми нежното слово
без причина живееш с мен,
превърна ми нощта в ден!
Ти си моят живот -
моята Любов!
Моя си!
Моя!

23 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ОТ БОГА

Любовта !
Знаете нали,
че тя е Жена,
и от Бога сътворена !
Първата й ласка ,
като гръм ме стресна!
Дойде като тайна,
стана безкрайна !
Жена, превърнала,
ме в развалина...
Разори ме,остави -
ме, само по сълзи!
Но не тъжа аз много,
така ще е по- леко,
на сърцето ми клето!
Когато то е в нейните ръце,
лекува рани,
и тежка мъка,
дето пари...
И по нечовешки,
душата ми мами!
Но, аз не тъжа,
обичам да съм,
разорен, озарен,
от творението на Бога-
ПОБЕДЕН.... !!!

24 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ЖИВОТ

Днес кожата ми беше някак си тясна, не се побирах в нея. Реших да излезна да се поразходя по парка, който беше на няколко минути от нас. А слънцето ни се беше нещо разсърдило и спускаше свойте лъчи като огнени копия. За това по улиците почти нямаше жива душа. Но за сметка на тях парка беше претъпкан с хора и кучета, които отпочиваха под дебелата сянка на дърветата. Приседнах на една свободна пейка и загледах преминаващите които бяха предимно от влюбени двойки или млади семейства, които с гордост бутаха детските колички, или придружаваха малчугани хванати за ръчичка.

От лявата ми страна на малко дървено столче беше приседнал мъж на средна възраст със своя стар и поулющен акордион свиреше стари градски песни, които вече почти тънеха в забрава. Преминаващите му подхвърляха по някоя и друга дребна стотинка, за му се отплатят на труда. А и по този начин му даваха голяма надежда за живот. Доказваха не само на него а и на децата си, и най вече на себе си, че човещината все още не е умряла.

От дясната ми страна стоеше възрастна жена дребна на ръст. Беше се почти прегърбила от тежестта на живота, който се беше изсипал като днешните лъчи върху нея. Пред нея стоеше количка с варена царевица. Парата разнасяше царевичната миризма по цялата алея. А тя със своята приятна усмивка подканваше преминаващите да се почерпят с прясна и варена царевица. Когато хората купуваха или я питаха дали е прясна тя отговаряше с присвити очи и леко кимване. И за да им благодари за покупката тя се усмихваше още по- тържествено, и по такъв начин задоволяваше всички купувачи.

От към посоката на жената се зададе стройно младо момиче. Движеше се бавно с грациозна походка, сякаш искаше да покаже на заобикалящите, че я има и не й пука от нищо. Русите и прави коси стигаха чак до кръста, но й липсваше най- важното– усмивката. Самотата в нея крещеше с всичка сила. Спря се пред жената, искаше да купи царевица, но вместо царевица тя премина покрай мен и се спря пред човека с акордеона. Предназначените пари за царевица ги даде на акордеониста. Но стана нещо неочаквано, момичето политна и падна на земята. Стоеше там неподвижна като покосено дърво. Наобиколиха я няколко човека, но никой не смееше да я докосне. Чуха се викове: - От жегата е .... От глад е ....

Момичето гледаше неподвижно пред себе си, но едва ли виждаше нещо друго освен тъмнина. От болка се гърчеше като запалена хартия. Кой би описал тази картина? Красота, красотата обзета от смърт. Около нея настъпи тишина– тишина пронизваща и безмълвна, напомняща мълчанието на гробище, където не смееше човек да каже поне едно сбогом. Сянката й се сля с нея в едно цяло, душата й сякаш бягаше като от бясно куче. Тя бе вече само един труп- без остатък, без сянка, без мечти, само спомени които ще бледнеят един по един всеки изминат ден, докато и те се слеят в тъмнината. - Нима е възможно всичко това, тя е толкова млада, още е в самото начало ...?- развиках се колкото ми глас държи ... -Викайте линейка, за Бога някой да извика линейка ...
Взех я на ръце, вдигнах я от земята, в бързината съм й настъпил косата. При вдигането перуката й падна на земята. Това ми говореше за много неща. Затичах се със нея към входа на парка. Когато бях там линейката вече беше пристигнала. Докторите си знаеха работата, поеха я от ръцете ми и я поставиха на леглото.

Стресна ме въпросът на сестрата, - Ти гаджето ли си й ...? – Ще идваш ли със нас? - Да, да да ... Качих се в линейката и потеглихме с бясна скорост. Болницата беше наблизко, а там се оказа, че докторите я познават много добре заради дългогодишното лечение, което е провеждала при тях.

На другият ден решех да я посетя, любопитсвото не ми даваше мира- коя е, как е, мога ли да направя още нещо за нея. Но за моя изненада не е пожелала да се види с мен. На другият ден също, на по другият ден пак не ме желаеше. Но на по -следвашия вече не бях сам, а с акордиониста. Седнахме пред болницата и той засвири една доста весела песен. Живите и игриви звуци на акордеона промениха обстановката в болницата. На всички болни в сърцата потръпна живота и се чу гласът му: "-Все още съм тук...!" По прозорците се натрупаха болните, заприличаха на лястовиците по жиците, които се готвят да отлитнат в далечен и непознат за нас свят.

Момичето също се показа, на лицето й грееше позабравената от нея усмивка,а на мен това ми стигаше. Сега вече можех спокойно да си отида. Но за моя изненада тя ми махна с ръка да отида при нея. Врата й беше широко отворена. Пристъпвах с плахи стъпки- не знаех какво да й кажа, просто исках да чуя че е добре и нищо повече.

– Благодаря ти, но нямаше нужда, ако не днес то утре ... Нека мъката в мен да остане, нека болката да яде от светлината ми, докато ме превърне в труп, докато .....

- Пролетните вечери са все тъй хубави, тъмнината омеква и става нежна като любовта на сгушилите се двойки в нея. Липите миришат, звездите са по чисти и по ярки от вчера. А двете лястовици пак са сгушени в гнездото си и говорят за утрешният ден. Не се оплакват от нищо, а се надсмиват на котарака, който е имал остри нокти и зъби, а не можел като тях да лети.

– Но аз, аз ....

- По тротоарите минават момичета, сякаш са обгърнати от сияние. Чува се смях, въздишки, въклицания, желания… Ах Любов! Любов! Любов! По лицето й пак се появи усмивка, която й стопли душата, и възкреси мечтата.

Не забравяйте, че всеки сам си пише съдбата... А за нея е важно искрата.

Огън с огън гаси ли се? - Не. А омразата може ли да преодолее омраза? - Не.
Това може да го направи само Любовта в нас.

25 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ЕЛА

Където и да си, ще те открия!
Ти си моята бяла, нежна магия!
Където и да си, към тебе вървя,
сърцето мое на теб ще подаря!

Подари ми поне още малко живот
и ако може още една, две мечти!
Щом са от теб за мен е благослов,
нека в мен пак радост да живи!

Вън се любеха щурците охотно,
доста шумно, дори и страстно...
Искам да съм на тяхното място,
там всичко е свято и прекрасно!

Ела, да запалим в мене искрата!
Обич от все сърце ще ти подаря!
Ела...! Ти си моята мъжка мечта,
горда недостъпна моя принцеса!

26 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ТЯ Е РАЯТ

Сам съм в този свят,
жесток е той и голям.
А животът ми е черно бял,
дори и мечтите съм си продал.
Сълзите жестоко душата ми ронят,
като дъжд ромолят и за мене се молят.
Искам аз до себе си само една жена-
луда кръв, от обич за Любов родена!
На мъжкото ми царство да царува,
всяка рана и несгода да ми лекува.
С нея да съм, това си мечтая...
С нея да съм! Сигурно това е Раят...?

27 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
СВЯТА РОЛЯ

Имам си аз една Любов,
измислихме я заедно с моя Бог!
На тебе дадохме трудната роля,
в нея ти си моята главна героиня!
Ще живееш както аз за теб живея!
Земята ти ще копаеш ден и нощ,
за да ми докажеш своята Любов!
Ролята ти там ще е трудна и свята,
ще ти бъда аз твоята кървава рана!
Всяка сутрин ще осъмваш разбита,
всяка нощ ще ходиш боса по жарава!
Чувствата ти в тебе ще пробуждаш,
сто пъти на ден в мен ще се влюбваш!
Между нас ще сложа дебели стени,
ти не се оповавай на своите сълзи!
Спести си и баналното ''Прости ми!''
Така ще живееш както аз със години!
Нека да те боли нека за обич да молиш!
Спри сърце! Спри! Не искай повече!
Тежко е мила сърцето да бие за двама,
да обичаш, а отсреща да няма в замяна!
Тежко е когато имаш само ти мечти,
но по-тежко е да си сам в този свят, нали?

28 11 2013 г
Автор Ибрахим Бялев

Offline ibrahim65

• Moderator
ЖИВОТЪТ Е КРАТЪК

Ела, Любов, ела…!
Дъхът и сълзите са на свършване!
Между цигарен дим и мартини,
ще ми шептиш Обичам те, любими!
Нека в нежноста ти да се погубя,
до сутринта ще те любя, любя..!
Не искай от мен да чакам пролетта!
Сега ела, че не мога без тебе, ще полудея!
Вземи ме в прегръдките си жадно,
искам да те усетя нежно и страстно!
Животът е кратък, с теб ще съм нататък!
За мен няма сън, аз те чакам все отвън!
Отлежало червено вино ще ти налея,
снагата ми за тебе ще е постеля!
Огънят в душата ми ще те стопли…
Ела, да се порадвам на присъствието ти!
Хайде, кажи ще дойдеш ли? Не мълчи!..
че от това хем боли, хем залъкът горчи!
Хубавици с лопата да ги ринеш!
Но ти, но ти в сърцето ми се криеш!