Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (28/454) > >>

teo:

--- Quote from: Yovana on October 11, 2008, 13:52 ---Ади,за Сърница знам повече от някои,които живеят там,имам приятели,била съм безброй пъти там и т.н,не е тайна че именно там има фундаменталистки организации и пр. За тези с библийте е излишно да коментираме,има ги на всякъде,зомбирани и надъхани да краен предел,опитват се да объркат и християните,но там вече е до личен избор. Друго,което искам да ти кажа е,че и без тези зомбита,много помаци си смениха религията и се покръстиха,което пак е личен избор,това,което най-много ме притеснява е,че някой от вън иска умишлено да съсипе отношенията между християни и мюсолмани и понякога успява,разбира се,че съм за свободата,всеки е свободен да избира начин на живот,религия,убеждения и т.н и всички ние трябва да уважаваме избора на другите,Ади,не си разбрала това,което искам да кажа,от нас зависи как ще живеем и какви ще са взаимоотношенията ни,дали ще позволим на някой да ни обърка и настрои един срещу друг или ще продължаваме да съжителстуваме в мир. Помисли

--- End quote ---

Скъпа Йована,
има една проста истина.Която, е за една секунда!Тоест да повярваш че мюслюманите каквато и джамия да си строят,каквато и носия да носят че ние никога не сме тръгвали във България на етностна вражда и стълкновения и че ние като мюслюмани се отличаваме със търпението си и уважението си към собствените си убеждения и обичаи.Живея във Канада,рядом, със синагогата са ортодоксална църква,будиска,католическа и мюслюманска джамия.Също и училищата са рядом.Децата щом искат да отиват забрадени на училище не им се забранява.Даже сикхите отиват на училище със една камичка която е свещенна във тяхната религия.Съсъ закон е приет във Канада.Защо?Защото вече дълги години не е имало проблем със употреба на тези ками.Простата истина че, децата са възпитавани че тези камички(ножове) са свещенни и те не могат да се използват във  една детска свада например.Не може ли и малко мирогледа във самата България да се промени и да ни гледате със по нормални погледи без да ни се присмивате и да ни унижавате .Просто приемете ни като хора и човеци които векове сме живели заедно и ще живеем.Тази земя принадлежи на всичките ни.Помаците са исконното население на България.Турците са също дошли във едни същи времена със Славяните.Ние трябва да се обединим и да не гледаме към другите като че ли те са ни виновни за всичко.Нека да потърсим общите си точки на допир и да ги развиваме.Само по тоя път ще отминем етно неразбирателството.Тези хора искат да живеят ,така както си искат според своите си възгледи.А не да им се налага.Стига вече със баналното и тотално неразбиране на проблемите ни.Значи щом се строи джамия значи там ще има терористи.Именно такова виждане тласка етмо мира във прегръдките на хаоса и недоверието.Във България има 1400 джамии и само 400 са построени след 1990г.И  то те са построени на базата на други които са съществували и за били разрушени и унищожени.Джамията е домът на Аллах и то възпитава и то на добродетели!Ако наистина не ги разбираш седни да тълкуваш какво се пише във айетите  на светите писания и ще разбереш че ние не сме терористи.Не бъркай други страни със България.Най простата истина е ако всички ни приемат такива каквито сме именно като във САЩ и Канада,България ще настъпи исктинският етно-синхрон.Извинявай но исказванията ви са твърде ксенофобни!

Gelina:

--- Quote from: Yovana on October 11, 2008, 13:52 ---Ади,за Сърница знам повече от някои,които живеят там,имам приятели,била съм безброй пъти там и т.н,не е тайна че именно там има фундаменталистки организации и пр. За тези с библийте е излишно да коментираме,има ги на всякъде,зомбирани и надъхани да краен предел,опитват се да объркат и християните,но там вече е до личен избор. Друго,което искам да ти кажа е,че и без тези зомбита,много помаци си смениха религията и се покръстиха,което пак е личен избор,това,което най-много ме притеснява е,че някой от вън иска умишлено да съсипе отношенията между християни и мюсолмани и понякога успява,разбира се,че съм за свободата,всеки е свободен да избира начин на живот,религия,убеждения и т.н и всички ние трябва да уважаваме избора на другите,Ади,не си разбрала това,което искам да кажа,от нас зависи как ще живеем и какви ще са взаимоотношенията ни,дали ще позволим на някой да ни обърка и настрои един срещу друг или ще продължаваме да съжителстуваме в мир. Помисли

--- End quote ---

za si4ki tyrci smart 
скрийотговори на mir4oo_1912

Най-хубавия помак е умрелия помак!!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!РОДОПА ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!
скрийотговори на tatrattata1

kvi turci be vie ste edni mrysni gadni mirizlivi pomaci sram vi e da si kajite imenata koga i da vi izbiem vse vi e kysno
скрийотговори на fmirisankaput

И още много,но наистина много такива коментари! Помаците са най-миролюбивия народ!

Yovana:
срамувам се и съжелявам за тези думи Гелина,Тео,защо никой не разбира какво съм написала,аз не ви определям какви хора сте,аз ви казвам,че има реална заплаха,да бъдем настроени един срещу друг,проумейте го,нито за религията нито за начина на обличане иде реч

zlati:
Здравейте! Аз съм помакиня от Ловешко, една от основателките на Помашката партия, която съществува вече година и няколко месеца. Член съм на Управителния съвет на партията. Много са ми интересни тезите за произхода ни, макар и аз да не знам от къде произлиза прозвището ни Помаци. Но знам, че съм ПОМАКИНЯ и това не може никой и по никакъв начин да го промени. Гордея се с това и ще помоля администраторите на сайта да игнорират тези, които пишат некоректни неща по наш адрес, за което им благодаря предварително.

pomak BG:
От османския период в българския език са останали множество турски думи на предмети и наименования. Едно от тях е така пополярното наименование за времето си “ямак”, което е отбелязвано и в регистъра на войнуците в Ловешко от 1548 г. Ямаците са били от населението със специален статут. Думата в превод от османотурски език означавало ”помагачи”. При изговора по-ямак или по-ямаци (по-помагач, по-помагачи) е произлязло и наименованието помак или помаци.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version