Български > Дискусии
Речта на помака Митхад Паша !
Nazmi:
Спорим тук,но буквално се хващаме за думите изказани от него пред Великите сили тогава,а никой не си задава въпроса какво се крие в тази реч.
Преди дни в друга тема пак спорих с друг наш съфорумник за това да се научим да четем" между казано и цел" .?!!!
..Цитат"- Ще изкажа някой черти за разликата в момента между сега Румелия и България".
Ето оригиналната реч на Мидхат Паша.
Истината за т.нар. "турци" в България...
Силвия:
--- Quote from: KaraIbrahim on December 14, 2010, 20:48 --- Silvia,поздравления!Това май е първият ти пост,който се състои само от едно изречение.Този път всичко ти разбрах и съм съгласен с теб.
--- End quote ---
Не е първият, Караибрахим, въобще не е първият, ако това има някакво значение.
Силвия:
--- Quote from: Hat on December 15, 2010, 09:13 ---Абсолютно точно.Винаги сьм се стремял да бьда точен и ясен в изказите си.Друг е вьпроса,кой какьв подтекст влага в казаното.Вьпрос на бистьр ум и чистота на подсьзнанието.
--- End quote ---
Чистият по ум и сърце не очаква от други хора да гадаят какво той самият е искал да каже, нито те вместо него да се опитват да назовават собствените му позиции.
В подобен подход никаква чистота няма.
Твоята представа за яснота, впрочем, такава ли е:
--- Quote from: Hat on December 13, 2010, 15:39 ---Много надьлго и нашироко сме обсьждали прослувутото изказване на още по прословутия Митхад паша аз искам само да споделя,че за да се разбере,какво точно е искал да каже той, трябва да се мисли от позицията на голям дьржавник,който е силно заинтригуван от бьдещето на страната си.Много от сьбитията,които станаха напоследьк покрай нашата югоизточна сьседка може само да бьдат коз при разтьлкуването на тази реч.Сигурен сьм правилните размишления няма да се харесат на много хора и те ще продьлжат да пееят сьс сьщият тон,както до сега.На мен лично ми омрьзна да ги слушам и чета затова горещо им препорьчвам да сменят песента или поне да поосьвременят мелодията на старата.Така ще бьде по забавно на всички ни.Убеден сьм в това и горещо им го препорьчвам.
--- End quote ---
Ако този твой постинг беше достатъчно ясен, едва ли щеше да има въпроси по него.
Ти не само, че не си отговорил на тези въпроси, ами и това въобще не те е спряло, както се вижда, да заявиш, че винаги си се стремял да бъдеш точен и ясен.
Едно е да се стремиш, друго е да си.
Rasate:
--- Quote from: Nazmi on December 15, 2010, 15:44 ---Спорим тук,но буквално се хващаме за думите изказани от него пред Великите сили тогава,а никой не си задава въпроса какво се крие в тази реч.
Преди дни в друга тема пак спорих с друг наш съфорумник за това да се научим да четем" между казано и цел" .?!!!
..Цитат"- Ще изкажа някой черти за разликата в момента между сега Румелия и България".
Ето оригиналната реч на Мидхат Паша.
Истината за т.нар. "турци" в България...
--- End quote ---
Както и по късно писах,административните области в римската и османската империя,като неин наследник не са били териториално обусловени и постоянно са били с променени териториални граници.
http://www.ve4erna.com/balkan-map.html
Сидхарта:
--- Quote from: Hat on December 15, 2010, 09:23 ---Разбира се че няма нищо двусмислено много точно и ясно та чак до болка. Малко са били хората по онова време,които са били способни да предвиждат нещата толкова много години напред.Останалото е вьпрос на разбиране.Твоят начин на мислене сьщо е ясен но е много, много далеч от този на Пашата.
--- End quote ---
М -да, чак до болка -разбира се че е така - но пашата не е бил ясновидец разбира се, а учен за времето си човек, та е бил доста наясно с етническото многообразие в империята и даже е предавал знанията си на другите в случая на западняците, макар че и те тогава не са пасли трева, ами са били наясно с това онова.
Извъртането на 360 градуса на думите му- е смехотворно.
Относно това ,че си наясно с начина ми на мислене, считам че е редно да те уведомя относно грешката която си напът да направиш, като си мислиш че ти е ясно как мисля аз.
Някой тука бе писал, че на бялото му викат черно ,по незнам какви си съображения -е аз викам да го не повтарям ,не е нужно.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version