Български > Помаци
Za pomacite 2
proba:
--- Quote from: boyandobrev on September 18, 2008, 22:39 ---@ Pomak BG & @ Snake
Eй, направо сте царе да осмивате хората, които не са съгласни с вас.
Гледам, направо коалиция сте си направили. Един захапе ли - и другите се присъединяват.
Вместо да плюете - дайте да водим нормален конструктивен диалог.
Човека се смята за българин. Оставете го или му докажете по нормален начин ако греши.
@Proba
Проба,
Съгласен съм, че сме наследници на траките. Ама те и християните в Родопите и те са наследници на траките. Или те са дошли и са се пръснали сред траките-помаци по-късно?
Скоро правил ли си си генетични изследвания? Може да се изненадаш ако си направиш ...
--- End quote ---
Ако сам си правил преди 5 години различно ли ще е? Или те само скорошните са идеалните? В Родопите има и славяни. Има също и християни, предполагам, че има и траки, които са християни. Аз визирам само помаците, само тях.
Dobrev:
--- Quote from: proba on September 18, 2008, 22:48 ---Ако сам си правил преди 5 години различно ли ще е? Или те само скорошните са идеалните? В Родопите има и славяни. Има също и християни, предполагам, че има и траки, които са християни. Аз визирам само помаците, само тях.
--- End quote ---
Визирайки помаците, визираш мен.
Не мисля, че мнението ти е меродавно.
Говори за себе си. Направи си изследвания, направи изследвания на колкото помаци искаш и дай резултатите да ги видим.
proba:
--- Quote from: boyandobrev on September 18, 2008, 22:50 ---Визирайки помаците, визираш мен.
Не мисля, че мнението ти е миродавно.
Говори за себе си. Направи си изследвания, направи изследвания на колкото помаци искаш и дай резултатите да ги видим.
--- End quote ---
А ти щом си помак, от кое племе се определяш (Тюрки,ПраБългари,Славяни,Кумани,Траки)?
Пламен Пасков:
--- Quote from: proba on September 18, 2008, 22:28 ---Към г-н Пасков,
Понеже вие сте по отхвърлянето, искам да ви задам една теза, която да ни покажете по някакъв начин, че не е вярна.
Помаците са наследници на древния високо културен народ Траки или по-точно рода Беси. Генетично нямат общо с рода ПраБългари, но са участвали в държавата България и са допринесли за нейното културно развитие.
Поздрави
--- End quote ---
Проба, искам да ви обърна внимание на няколко неща:
1. Нямам против да сте траки, и не само да сте, но и да сме "траки". Само че, вижте какво смятат за "траките" много техни съвременници, докато все още са имали държави и собственни племенни образования. И ако пак ми кажете, вие или който и да е, че тезата, че траки = пеласги = българи била налудничава, ще ви помоля да се обърнете с тази диагноза към авторите на тази идея. Аз по същество не казвам нищо - само показвам. Прочее, спорете с тях, ако смятате, че сте по-добре информирани от съвременниците на "траките" и от древните хронисти.
2. Бесите са само в западните Родопи.
Малко са за да обхванат помаклъка. В Родопите е имало и сатри, по Пирин и Рила са били и медите (от тях е Спартак, впрочем)...ей на-по-горе съм ви дал списъка на всичките 77 "тракийски" племена, така че, да дърпате чергата само към едно от тях е несериозно. Сами си стеснявате ареала. Като стана дума за "траки", днешна София е била Сердика, защото там са били сердите. Прочее, по тази логика шопите и те ли са помаци? Ами даките отвъд Дунава?
3. Как разбрахте, че генетично нямали общо с рода на древните българи, като не знаете историята и ареала им? И на "траките", и на българите?
Отново ви напомням - противоречите не на мен, а на оня списък от хронисти, дето ви го дадох по-горе в линка..
Поздрави и от мене.
Dobrev:
--- Quote from: proba on September 18, 2008, 22:53 ---А ти щом си помак, от кое племе се определяш (Тюрки,ПраБългари,Славяни,Кумани,Траки)?
--- End quote ---
Аз съм българин.
Племената отдавна са изчезнали и са се претопили в българската нация.
Незнам вие как ги разграничавате? Я сподели тайната?
Дай да ги видим къде ги тез племена?
Аз за племена траки след V-VII-и век не съм чувал.
Ти чел ли си нещо, където се споменават? Я дай насам и ние да прочетем.
Помни едно нещо - от хипотеза заключение не можеш да правиш.
Заключение се прави на база на емпиричен материал - доказателства джанъм, доказателства трябват тук.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version