Български > Дискусии
Обидна дума ли е "Помак" - " Помаци" , или е смела и велика гордост ?
Subeyi Kurt:
--- Quote from: sergei on February 05, 2012, 17:38 ---Към Субиги Курт: Какво означава твоя псевдоним? Турците какъв език говорят за да се наричат турци? Помаците какъв език говорят за да се наричат турци? Това са елементарни въпроси и ако сметнеш за необходимо може и да отговориш. Не е необходимо да се правиш на оригинален. Просто ние сме си помаци и не сме турци. Другото се казва турчеене. Те са от друго тесто замесени. Не могат да се впишат в нашият бит и култура. Обратно ние също не споделяме техния бит и култура. Следователно е грешно когато не познаваш нещо да се приписваш към това "нещо". Това се нарича и обличане на чуждо бельо.
--- End quote ---
Констатацията няма нищо общо с желанието. Има Помаци които се българеят както и такива които се чувстват Турци. Ако искаш мога да ти посоча къде.
От псевдонима нищо няма да разбереш защото си е само псевдо. За да избегнем излишни дразги проследи ми постингите и ще разбереш че трябва да се насочиш към други неовъзродители. Успех ти желая!!!
Subeyi Kurt:
--- Quote from: sergei on February 05, 2012, 17:45 ---Към Субиги Курт: Между другото има и китайци които са с мохамеданска вяра. За да не си помислиш че ти пише някой не мохамеданин се ти кажа, че аз съм вярващ и съм мюсюлманин. Не твърдя , че съм съвършен, но правя намаз сутрин и ходя на джамия на байряма, защото естеството на работата ми е такава.
--- End quote ---
Аллах кабул етсин.( Нека Аллах / Бог приеме молбите ти. (Иншаллах) Амин!!!
ibrahim65:
Тези хора не се срамуват от наименуванието ПОМАК
Мисля че този филм задоволява всички ви дори и......
http://www.youtube.com/watch?v=pN9acZvk9QU#noexternalembed
pirin22:
http://www.youtube.com/watch?v=NgUruwRzQqk#
BG POMAK:
За да не отварям нова дискусия в сайта ще ползвам тази тема за коментар, но малко в по различен аспект и ще задам няколко въпроса въпроса на братята помаци.
Защо някой от помаците се срамуват от това да ги определят, като помаци и се крият, като се определят като българи християни? Защо някой от помаците смело се обявяват и се определят като такива, въпреки че са с български имена. Защо някой от помаците въпреки, че не знаят турски се определят като турци.
Чакам коментари.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version