Български > История
Помаците наследници ли са на богомилите и павликяните?
Rasate:
--- Quote from: solinvictus on November 04, 2012, 02:19 ---Какви окупации има от грците на РИ "ИРИ" е технически термин ,това нее вярно изобщо!
Симеон има печат "Василевс на ромеите " ромеите са римляни ,а не грци. Под това понятие са много етноси които живеят в пределите и!Няма основания Църквата на Империята да се припознава като гръцка ,на гръцкия етнос .Не са говорили само на грцки но и на латин!Двата езика са били паралелни!Православието е след 5 век от времето на Халкидонския събор ,но определено грците нямат нищо общо с това!Това е една легенда!Борис няма в източниците.
Поздрав и на теб!
--- End quote ---
Ок - Богор/ис,чел съм ги.
Има някъде текст за реакцията на боилите-но не си спомням от кой бе хрониката.
А България си се разпада след християнизацията,поради това разцепление между Изтока и Запада- мисля,че е имало гражданска война между Под дунавските подкрепяни от ИРИ начело с Симеон и Отвъд дунавските подкрепяни от Франките и папският Рим владения начело с Владимир.
Гръцкият измества напълно римският след 11 век-справка българските титли в Поддунавска България например Севастократор,Деспот.
В ПБЦ са употребявани много староримски титли като:duces,comites principis и пр. заменени през ВБЦ с гръцки.
Титлата duces е спомената в анонимната унгарска хроника.
А Сomites principis са братята комитопули, това ме навежда на мисълта-че има един αὐτοκράτωρ и най малко още двама или трима comites principis,които са си съвладетели -особено текст в хроника от Времето на Ото 1,където се говори за посещение на кайзерът на Втора България-без да се има предвид Волжка.
Т.е. не случайно влашките воеводи са се титулували по късно и като принцепси -мисля,че това е унаследено от титлата на Салан - comites principis,което си е равно на херцок или деспод,а западна -от Никола.
Поздрави.
botev:
http://www.youtube.com/watch?v=HIcTwM497PU#
Subeyi Kurt:
Ако някой се интересува да знaе как изглеждат чистокръвните Алтайски Турци да види дамата в горното предаване.
Rasate:
--- Quote from: Subeyi Kurt on January 06, 2013, 19:44 ---Ако някой се интересува да знaе как изглеждат чистокръвните Алтайски Турци да види дамата в горното предаване.
--- End quote ---
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Все едно киркизи или казахи не сме виждали !?
павликянин:
Здравейте, братя и сестри! Обръщам се така към Вас така,защото не Ви деля на религии или региони. Всички сме българи. От скоро се запалих по темата за корените си и ще се втрещите за това което ще Ви споделя. Споделям го защото съм много бос със историята. Корените на майчиния ми род са от с.Горан, Ловешко. Старото име на селото е Долно Павликени!!! Селото е основано от заселили павликяни от днешно пловдивско, Македония и т.н. Но всички са били павликяни. Корените на бащиния ми род са от с.Славщица, Ловешко. Селото е основано от бягащи от настъпващите турци българи от с.Малка Желязна, което се намира на около 20-25км. Има доста преселници от с.Торос, което също е на десетина километра от с.Славщица. Характерното за с.Малка Желязна, с.Торос и с.Горан е, че са основани от павликяни бягащи от турското нашествие в Южна България и най вече Западните Родопи. Жителите на с.Малка Желязна и с.Торос се определят като помаци. В съседство има десетки села с помаци запазили множество езически обичаи нехарактерни за исляма. И тук идва голямата загадка диалектът, който се говори в с.Горан спада към към помашкия диалект характерен за помашките села в Тетевенско, Бяла слатина и региона. Тук са ссе заселили много павликяни... Моите изводи са, че помаците са си живи траки от Родопите. Българщината и нейните корени са се съхранили в планината сред най чистите и затворени общества помаците! Които според мен не са мюсюлмани, а са потомци на траките прекалено много обичаи съвпадат при помаците, траките и павликяните... Оборете ме! :-)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version