Български > История
ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ
djef:
--- Quote from: mustafa_b on June 06, 2009, 07:10 ---djef, не обръщай внимание на личните нападки. Това е стар прийом от "логически заблуди" , нарича се "отклонение от темата - атакуване на личността" с цел демонизиране на опонента в дискусията за да се намали тежестта на твърденията му. Боян го е използал много пъти в този форум по отношение на религиозните мюсюлмани, сакън не се приземявай до това ниво!
Говори по същество, представяй фактите такива каквито са, а не каквито някой би искал да бъдат. Не забравяй, че според религията ни произходът няма никакво значение. Затова не трябва да бъдем фанатици, а да обсъждаме без предразсъдъци всякакви версии за нашия произход.
--- End quote ---
Напълно съм съгласен с теб!Но не мога да подмина нападките по адрес на Хюсеин.За тези по мой адрес съм свикнал-още от детството ми, когато комунистите в Селча принуждаваха майка ми да си свали кърпата!За това често ходехме до Михалково пеш и не ме допускаха в детската градина!Но ние се справихме и устояхме!Като болшинството помаци, преживели множество унижения и възраждания!
Колкото до фактите, иншаллах да съм жив и здрав ще ги представям в този прекрасен сайт,ще има и снимки и други доказателства.Но ще ми отнеме време,защото нямам възможност да ходя често до село-трябва да усвоявям стипендии и да правя отчети!
Българин:
--- Quote from: mustafa_b on June 06, 2009, 06:34 ---Сега пък и тангриани се появиха в Родопите. Тоя Христо КРАСИН ми изглежда доста предубенен. Опитва се да отрече един мит с налагането на друг. Отново никаква история - само интерпретации на база лични предпочитания.
--- End quote ---
Ами Мустафа, аз като гледам тук версиите за произхода на помаците - също няма "никаква история, а само интерпретации на база лични предпочитания".
Зададох един много ключов въпрос, който може да бъде съществен за науката и за пренаписването на българската история. И чакам сериозни отговори от вас. Въпросът е:
ИМАЛО ЛИ Е ВЪОБЩЕ БЪЛГАРИ В РОДОПИТЕ В ПЕРИОДА 7-8 ВЕК - 19 ВЕК?
mustafa_b:
Първо уточни какво е "българин" и тогава ще ти отговорят.
Българин:
Под българи разбирам цялата амалгама от народи, сформирали българската нация през вековете. В случая не намесвам религията. Имало ли е въобще в Родопите, включително и в западната им част, хора, които са се самоопределяли като българи преди оттеглянето на Османската империя?
Metka:
Българино, аз харесвам песента с която вчера ни поздрави.
Но не биндисовам вътрешното ти желание да ни внушиш че отхвърляме всякаква идея относно присъствие на хора определящи се като българи
в Родипите в посочения от тебе преиод.
Незнам какво целиш с това и защо предварително придваш на нашето евентуално мнение по същият въпрос огромна важност за пренаписване на българската история.Едва ли това е целта ни, та това не може да се контролира дори.
Мисля че с това се опитваш да отклониш вниманието от истинската същност на проблема- българщината която е оказала рецидиви върху нас.
Ние не сме слепци и знаеме дори че тука в самият сайт има дори и султански ферман за направа на българска църква в село Тешево например.
Ами нали Османската империя е признала сас специален указ Българската Екзархия.В Неврокоп например преди 1912 година е имало булгарска църква.
предполагам името На владиката Иларион Макариополски да ти говори нещо.
Имай напредвид че идеята за нация съществува от Френската Революция и след това.
Нацията е базирана върху религия и език.
Прочети Бенедикт Андерсън и ноговата - "Въобразените общности"
Поради това че публичното самоопределяне за нас е били винаги травма, мисля че не е много добра идеята да искаш от нас да определяме други какви са се чуствали.
Въпреки всичко това аз считам че наистина е имало и балгари в Родопите.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version