Български > История

ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ

<< < (29/69) > >>

Nazmi:
Метка да те попитам за постинга по горе- мина през виртуалното пространство,после през Мусомище,накрая завърши с постинг на Боян Добрев! Би ли ми казал какво ти пречи Боян,отделно да не споменавам,че всичките ти постинги на 90 % НЕ са по Темата,ама Модераторите се правим че не виждаме,заради стари твой заслуги с които си допринесъл за сайта,стегни се малко,излагаш се!!!

Българин:
Добре, няма повече да настоявам за мнения по този въпрос. От отговорите ви разбрах, че в Родопите все пак дори е имало българи.

Metka:
Благодаря ти Българино.Приемам жеста ти като съпричастност.
НАЗМИ, ако моите постове са ти трън в очите - пускай в ход ГУМАТА.Винаги можеш да се обосновеш.
Трий няма проблеми.За мене бе важно че това което съм мислил съм го казал директно.Не искам никакви заслуги.
Нито пък искам привилегии за това колко съм допринесъл за сайта.Аз считам че ако имам принос за нещо то това е за хората тука които посещават сайта и го правим най интересния.Именно затова желая да  ми махнете звездите от аватара ми, искам само една звезда.
Искам да съм обикновен форумец като всеки друг.
А за Боян , бих искал културна дискусия с него.Не го нападам изобщо, макар че бих казал в началото имаше малко здарпване с него.Приемам го като обикновен човек , безусловно макар че тои преди ми постави диагноза че сам умопомрачен.
Мисля че ти като браниш Боян по този начин и правиш чадър над него от позиция на модератор , не правиш добра услуга именно на самият Боян.

pomak BG:
Българин разликата между мен и споменатият с разкопките е в това, че аз пиша история базирайки се архивни материали и на това което са писали историците преди мен, докато на оня съчинението му е свободно. Йени дошло от персийскияв в турския от батбаяновите българи хахаха. Пълна измислица. Знаели ли този че османотурския е език който съчитава в себеси, арабски, персийски и турски. Много му се иска като на много български "историци" всички да са от прабългарите. Във връзка с моята теза изказвания имат Иречек, Милятич, Йордан Иванов, Филип Станиславов и много други. Ето какво казва Анастас Иширков по този повод: Въвеждането на тези общности в исляма главна роля изиграли юруците. Тъй като за разлика от православните, еретиците (павликяни и богомили) били по безащитни от гръцкото духовенство. Така че при наличието на тези учени и написаното от тях аз няма как да не ги подкрепя дори и на посочените от теб места. Това ми е работата аз съм историк и пиша история. Ако бях журналист щях да бъда опрекван за това.
Колкото до българите в Родопите през 8-9 век може да се е шляел някой по тези земи де по търговия или по някоя друга важна за него работа, но дали е живял такъв там немога да ти кажа. И Божидар Димитров да питаш и той ще ти каже същото, тъй като периода е бил твърде ранен и по това време се е знаело кой е българин и кой не е. Преди 19 в. в византийските и латински хроники за българи се примеали всички поданици,които живеели в Българското царство. А през 18 и 19 българите били славяноговорящото население, което изповядвало християнската религия. При това положение нямало как да е нямало българи през 19 в в Родопите, то и сега ги има и те не са никак малко. През прериода 20-21 в. се сформира и друга група на бивши мюсюлмани която също се самоопределя за българска през този период се въвежда и термина "българи мохамедани" който се налага и който трябва да служи като наименование на помаците. Видимо този термин е измислен от неуки хорица, тъй като по принцип нито един мюсюлманин не се е самоопределял като мохамеданин. Целта тук може да е и друга да се отделят помаците и от мюсюлманите чрез този термина.
За поповете в османските архиви. В арабския не съществува буква "п", но в османотурския съществува. При турците попа се назовава като папаз. Проблема обаче не идва от това, а е сързан с данъка джезае. Данъка не се заплащал от немюсюлмански духовници, недъгави, и родители на деца събирани за еничари. Данъка не се заплащал и от населението със специален статут.
Бояне не мисли че всички сме като теб да се облагодетелстваме. Аз специално ако бях такъв щеше да се знае. Ти това добре го знаеш. Освен това аз съм съвестен и честен човек не съм коромпиран и за това си стоя в държавата.

Nazmi:
  Метка,никога не съм те трил умишлено,нека ти припомня цитат от Администрация където само Модератори влизаме-аз първи поставих остро въпроса да си върнем Метка,Чечлията,Мангр....казвал съм много пъти- знаем се и аз съм открит човек,преди малко спорех с mustafa_b. Най-малко аз съм човека Метка дето ще предам форумниците ни и това този сайт.Познаваш мене,брат ми Абаз,родителите ми са и до днес в с.Туховище,да се излагам или налагам не става. Казал съм искам ми  се облика на сайта да се гради покрай тебе,мустафа_b,аго Шабан,Снаке.........,и всички без да ги деля. Тук е помашки сайт ,дом на помаците,единствено тук считам и ми се иска да кажем себе си,душата ни,затова и променихме правилата 1 и 2.Метка,не си мисли че имам отношение към теб,твоето присъствие тук е богатство за сайта,определя облика ни пред света! Поздрави.Назми.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version