Български > Дискусии
Обидна дума ли е "Помак" - " Помаци" , или е смела и велика гордост ?
Hasan Ismail:
Не се заблуждавайте, пред Вас всичко е както трябва,но зад гърба Ви да не Ви разправям.Три месеца бях "чист българин" още през 1984 година.Нямате си и представа какво беше когато отварях темата за помаците.Завъдих приятелки от Старозагорско и Михайловградско.На въпроса ми Какво Ви е мнението за помаците? Отговарите ме тушираха.
Помаците се познават по това,че миришат на лой???!Помаците са си помаци,да са живи и здрави.Когато на дневен ред дойде да се назначи
директор на Банка в едно малко градче, става дума за 1989 година,един от кандидате за този пост бях и аз.След месец бяха ми предадени думите
произнесени от тогавашния първи секретар на партията."На този пост в това отговорно време не можем да сложим на този пост човек,който произхожда от помашко потекло".Примери от преди десет години в изобилие.В днещно време нищо не се е променило с изключение на това, че има много промити мозъци.
Svetla:
--- Quote from: Gelina on October 18, 2010, 15:21 --- :) Странно, ако беше на друг език дали щеше да те дразни? Забеляза ли,че има и на английски? ;)
--- End quote ---
Забелязах, разбира се.
В "Запознанства" съм изложила основните си виждания: помаците трябва да си останат помаци, да не отстъпват от родина, език, религия... да са истински - не да се турчеят, иначе ще заприличат на помаците в Гърция, които са почти с турско самосъзнание, благодарение на гръцката политика.
Защо турски език - не знам.
Защото е най-близката ислямска държава, защото обичате турски език, защото ходите там на работа, защото Турция е богата държава.. Честно Ви казвам - следя отблизо в интернет изданията на различни турски сайтове на различни езици и от чисто любопитство...
Турция не само не е демократична държава, но няма и никакъв ред - истината е, че все повече не ми харесва, когато ходя там.
Изключвам факта, че навсякъде е хубаво, когато си турист или имаш много пари- е, последния път като бях там въобще не ми хареса. Мърлява работа е навсякъде и за много пари.
Дори се разочаровах от техния толкова богат археологически музей.
Освен това са ужасни националисти и демагози.
Работила съм с турски бизнесмени с претенции на "аристократи" - ами пълни говеда са - дори се съдихме в чужбина. Никакви критерии за срокове, изпълнение, качество...Важното е "мохабета да върви" и са комплексари.
Преди в Турция беше много, ама много по-хубаво и приятно.
Svetla:
--- Quote from: Hasan Ismail on October 18, 2010, 19:46 --- Не се заблуждавайте, пред Вас всичко е както трябва,но зад гърба Ви да не Ви разправям.Три месеца бях "чист българин" още през 1984 година.Нямате си и представа какво беше когато отварях темата за помаците.Завъдих приятелки от Старозагорско и Михайловградско.На въпроса ми Какво Ви е мнението за помаците? Отговарите ме тушираха.
Помаците се познават по това,че миришат на лой???!Помаците са си помаци,да са живи и здрави.Когато на дневен ред дойде да се назначи
директор на Банка в едно малко градче, става дума за 1989 година,един от кандидате за този пост бях и аз.След месец бяха ми предадени думите
произнесени от тогавашния първи секретар на партията."На този пост в това отговорно време не можем да сложим на този пост човек,който произхожда от помашко потекло".Примери от преди десет години в изобилие.В днещно време нищо не се е променило с изключение на това, че има много промити мозъци.
--- End quote ---
Вижте какво - това са глупости на хора, които не са общували или приказват ей-така, приказката да върви.
Какво значи "истински българин" - за да станете такъв е достатъчно да сте добър гражданин на държавата, първо. Второ - вероизповеданието си е лично ваша работа - стига да не го натрапвате на другите и да няма показност.
Да си призная навсякъде в ислямските държави ме дразни, че мюезинът призовава публично всички да се молят...
deniz7:
--- Quote from: capisco on October 18, 2010, 22:26 ---Вижте какво - това са глупости на хора, които не са общували или приказват ей-така, приказката да върви.
Какво значи "истински българин" - за да станете такъв е достатъчно да сте добър гражданин на държавата, първо. Второ - вероизповеданието си е лично ваша работа - стига да не го натрапвате на другите и да няма показност.
Да си призная навсякъде в ислямските държави ме дразни, че мюезинът призовава публично всички да се молят...
--- End quote ---
capisco Май много много не харесваш мюсюлманите или ги харесваш само да са на полето
Hat:
--- Quote from: capisco on October 18, 2010, 22:26 ---Вижте какво - това са глупости на хора, които не са общували или приказват ей-така, приказката да върви.
--- End quote ---
Според мен по горе Хасан Исмаил е посочил конкретен пример, това е станало през далечната 1984 година,такива случаи по онова време много по жалкото е че ги има някаде и сега..Capisco искам да те уверя,че това не са никакви глупости и
по никакьв начин не мога да се сьглася с това твое твьрдение.Искам да ти кажа,че това,което е посочено,като пример е един от най леките случаи,има достатьчно други по фрапантни такива,които всяват дори погнуса и отвращение."Чистият бьлгарин" за някои може да е абстрактно понятие но за други не е и то се вкарва и до днес в употреба.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version